DODATNI SERVISI > Pc klinika

Save as HTML

(1/1)

Dera89:
Jedno pitanje: kada sacuvam neku stranicu u html-u (ctrl+s, save as html) da li je to sto sam sacuvao trajno sacuvano na mome racunaru, tj. da li cu tu stranicu moci otvoriti i citati i ukoliko je taj neko ko ju je postavio izbrise sa sajta, ili cak ukoliko se sajt srusi  (buni me jer kad kliknem na sacuvani fajl on se pokrene u datom browseru i ide na net pa ne znam da li uspostavlja vezu sa sajtom ili sta..)? Takodje me isto interesuje i prilikom cuvanja kompletne web stranice ( sve sa slikama, videima i ostalim).
Da li vi imate neke drugi nacin na koji cuvate web stranice, tekstove i sl.?
Hvala.

1mapstnod:

--- Citat: Dera89  12 Februar 2019, 17:58:27 ---da li je to sto sam sacuvao trajno sacuvano na mome racunaru
--- Kraj citata ---
Da.


--- Citat: Dera89  12 Februar 2019, 17:58:27 ---interesuje i prilikom cuvanja kompletne web stranice ( sve sa slikama, videima i ostalim).
--- Kraj citata ---
Nisi naveo koji browser koristiš, pa ćeš dobiti uopšten odgovor. Posle ctrl+s treba da se otvori novi prozor u kojem biraš loakciju sačuvanog dokumenta. U tom prozoru treba da imaš i mogućnost izbora kako će se dokument sačuvati: sa slikama, bez slika,... Na taj način možeš da sačuvaš samo tekuću stranicu.
Ako želiš da sačuvaš i stranice koje se nalaze "iza linkova" unutar trenutne stranice moraćeš da koristiš neki od specijalizovanih programa za takve stvari.


--- Citat: Dera89  12 Februar 2019, 17:58:27 ---Da li vi imate neke drugi nacin na koji cuvate web stranice, tekstove i sl.?
--- Kraj citata ---
Konvertovanje u pdf ili čist txt fajl.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju