Nalazite se trenutno ovde:


*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !
* Pravila foruma

KODIRANJE LINKOVA
Sve linkove ili grupe linkova koji vode ka drugim sajtovima, a koje ostavljate u svojim porukama morate staviti izmedju odgovarajućih CODE tagova. Da bi linkovi bili vidljivi, treba kliknuti na dugme "Hvala" koje je obojeno plavim slovima, i nalazi se ispod avatara korisnika koji je postavio temu ili post.

DUPLIRANJE TEMA
Pre nego što želite da otvorite neku temu i postavite neke linkove...izvršite PRETRAGU. Izaberete željenu sekciju i namestite da Vam pretraga prikaže rezultate kao TEME, da biste imali sto pregledniji uvid u postavljene teme na forumu i da izbegnete da postavite duplikat.

POSTAVLJANJE TEMA
Da biste sebi i drugim članovima olakšali pretragu na forumu, potrebno je da temama date originalne nazive i godine proizvodnje.


Sant'Agostino (2010) AKA Augustine: The Decline of the Roman Empire

Autor (Pročitano 310 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

 

Van mreže lemonzoo

  • Zahvalnice
  • -Zahvalio: 110
  • -Pohvaljen: 4037
  • VIP
  • Aktivan član
  • *
  • 372
    Poruke
Sant'Agostino (2010) AKA Augustine: The Decline of the Roman Empire SATRip

https://s14.postimg.org/wgtxfbsk1/MV5_BMj_Jk_YTYz_NDct_Nm_Uy_MS00_Mjgy_LWIy_NGMt_NGZk_MGFi_ZWU4_YWRj_Xk_Ey_Xk_Fqc_Gde.jpg
Sant'Agostino (2010) AKA Augustine: The Decline of the Roman Empire

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA
430. je godina, a Hipon je već mjesecima pod opsadom Vandala. Sv. Augustinu u ovome je trenutku sedamdeset godina i ima priliku pobjeći iz grada brodom koji je po njega poslao Papa, ali usprkos pritiscima koje na njega vrši njegova unučica Lucilla, sv. Augustin ostaje u gradu. Pokušava postići dogovor s Vandalima, ali u tome trenutku u grad dolazi skupina rimskih vojnika, koji predvođeni mladim Giovinom odluče pokušati srušiti neprijatelja. Jedne večeri sv. Augustinu pruži se prilika da mladomu Giovinu ispripovjeda svoju životnu priču.
Priča se otvara teškim porodom kojim je sv. Augustin došao na svijet, a nastavlja njegovom buntovničkom adolescencijom. Augustin se rodio u Tagasti. Dok je njegov otac Patricije bio poganin, majka mu je bila gorljiva kršćanka. Na studij odlazi u Kartagu, gdje je bujao razvratan i pokvaren život, a u tu je močvaru i on uronio. Našao si je "prijateljicu", s njome je održavao nezakonitu vezu i imao sina Adeodata. Uskoro upada u mrežu Manijevih učenika te postaje manihejac. Nakon što je završio studij, Augustin je u Tagasti postao profesorom. Tu je službu obavljao 13 godina, ali želja za karijerom ponovno će ga odvesti iz Tagaste u Kartagu, a poslije će i u Rimu predavati retoriku. Nakon rada u Rimu, Augustin je napokon g. 384. dobio novo namještenje u carskoj rezidenciji u Milanu, gradu koji je tada bio prijestolnica Zapadnorimskoga Carstva. Uz sve uspjehe na profesorskom, retorskom i filozofskom polju, uz udovoljavanje strastima, prati ga stalno neki unutarnji nemir. Međutim, Milano će postati odlučna točka njegova života.

Citat
Quality: SATRip
Video format: AVI
Video: Xvid, 624x352, 25.000 fps, 889 Kbps
Audio: MP3, 2 ch, 48.0 KHz, 160 Kbps — italianOvde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA
Titlovi:Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA