Nalazite se trenutno ovde:


*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !

iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android

Autor (Pročitano 81011 puta)

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #610 poslato: 03 Decembar 2019, 01:55:24 »
 

Na mreži pongo_skin_support

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 123
 • -Pohvaljen: 8849
 • Moderator
 • Aktivan član
 • *
 • 471
  Poruke
Kao prvo sve pohvale za detaljno testiranje.
E sad da probam da odgovorim stavku po stavku i da vidimo sta mozemo da ispravimo a sta ne.
---
- Dopada mi se kada mi govori ulicu u kojoj se trenutno nalazim i u koju treba da skrenem. Međutim, kada treba skrenuti na autoput, ona govori sve međunarodne oznake puta, na pr. "A jedan kosa crta E sedamdeset pet kosa crta M222! (na primer). To bih ja isključio, dovoljno je da kaže da se izlazi na auto-put.
To je priroda TTS-a on nije nimalo pametan, samo cita ono sto je napisano, u ovmom slucaju to sto pise na mapi. U gradu je ime ulice na primer "ulica petra perica" na auto putu je ime ulice "A1/E75/M222" TTS to jednostavno procita. Te dve stavke je vrlo testo odvojiti a da se ne pojavi neki novi problem jer bi to znacilo da u jednom slucaju cita imena ulica (u gradu) a da u drugom slucaju ne cita na auto putu, po kom kriterijumu to jest kako da se kaze TTS-u sad citaj ime ulice a sad nemoj. Postoji nesto slicno opcija da cita imena na stranom ili maternjem jeziku ali tu slozicetese vec postoji referenca kada da cita a kada ne, ovo za sada je nemoguce resiti sem da se prijavljuje provajderima HERE i TOMTOM i da se nadamo da ce uraditi nesto po tom pitanju.
---
- "Za jedan kilometar izađite sa autoputa, dvadeset, pratite pravac Nova Pazova". Ovo dvadeset u sredini je broj izlaza, ali to ona ne kaže. U povratku "za jedan kilometar, sedam, pratite pravac Pančevo". Ovo u sredini sedam je broj izlaza ali je pogrešan, broj izlaza je 22.
Za sve netacne inforamcije sa mape odgovorni su iskljucivo HERE i TOMTOM mozemo da prijavljujemo njihovim kancelarijama i da se nadamo da ce uraditi nesto po tom pitanju.
---
- Namestio sam da kada prekoračim brzinu to ona i kaže "ograničenje brzine 50" ali ne kaže kilometara na čas. U svim drugim slučajevima kada govori brzinu kaže i kilometara na čas.
Proveri podesavanja, kao prvo nemoj mesati TTS i Audio upozorenja (audio je planiran i dizajniran za Danicu-nonTTS), a kao drugo jedinica (u ovom slucaju km/h) potice i cita sa vise mesta i na vise mestima moze da se podesava i naravno svuda treba podesiti jednobrazdno (u podesavanju ogranicenja brzine, u speedcam itd)
---
- Vozim se prema Surčinu sa N. BGDa. Kaže "ograničenje brzine je 130 km/h (netačno, ograničenje je 120 km/h) i odmah nakom par sekundi najavi moguću radarsku kontrolu i kaže da je ograničenje brzine 80 km/h. Pretpostavljam da je problem u podacima koji se nalaze u speedcam fajlu. I sledeći problem je u pomenutom fajlu.
Dozvoljena brzina je upisane na mapi i odatle se cita ako tu nije tacna onda ce i inforamcija to jest puozorenje biti netacno.
E sad ovde postoji izuzetak, speedcam upozorenje ima prioritet u odnosu na to sto je upisano na mapu za zadati put. To znaci da ako je na nekom putu ogranicenja 130km/h a na tom mestu se zada na primer kamera za merenje brzine i za nju postavi brzina 10km/h, upozorenje ce da se javi na 10km/h ova brzina sa mape 130km/h ce se ignoristi. Neko je na tom delu puta na toj tacki postavio kameru i za nju postavio brzinu 80km/h. Ja nisam autor svih tih informacija o prekrsajnim kamerama, jednostavno za kreiranje skockanih verzija koristim to sto je dostupno i sto svi zajedno prijavljujemo i kreiramo, ovo je naravno moguce resiti samo treba uneti korektne informacije i to je to.
---
- Pravac BGD-Požarevac. Na mestu gde je bila stara naplatna rampa u Bubanj potoku kaže "ulazite na deonicu autoputa na kojoj se meri prosečna brzina". Nekoliko kilometara dalje gde je sada nova naplatna rampa ona sve to ponovi. U toku vožnje to ponovlja s vremena na vreme. Isključujem se na petlji Požarevac. Podatak da se na deonici meri prosečna brzina govorila je i bilo je prikazano na ekranu sve do Požarevca. Ne verujem da se na putu do Požarevca to meri.
O ovome je bilo reci vise puta i vise puta objasnjeno do detalja. Pongo skin moze da meri prosecnu brzinu na vise nacina sa jednom ili sa dve kamere.
Sa dve kamere:
Postvaljaju se dve kamere jedna na ulazu koja pokrece merenje i jedna na izlazu koja prekida merenje.
Tu se onda javio problem jer postoje kamere koje su previse blizu samom autoputu (primer izlaz za aleksinac) pa ako se vozi normalno auto putem kada se prodje pored te kamere merenje prosecne brzine se prekine zbog te izlazne kamere koja je previse blizu auto puta. I pored korekcije speedcam_maxdistance_from_road=54 nismo dobili zeljene rezultane prilikom testiranja (jer onda ovo 54 pravi problem drugim kamerema koje nisu precizno pozicionirane na putut) odlucili smo da predemo na drugu varijantu merenje prosecne brzine sa jednom kamerom.
Sa jednom kamerom:
Postavlja se jedna kamera na ulazu koja pokrece merenje a merenje se prekida po parametru definisanom u ini a to je max_section_time=7200 ;7200 = ---> average speed zone validity time sec, daklem posle 2h jer je to minimalno vreme, posle toga vise nije ni bitno kliko ce se neko zadrzati na samom autoputu. Problem nastaje ako se ranije izade sa autoputa pre isteka tih 2h merenje se i dalje nastavlja. Jednostavni klik na crvena slova upozorenja pri vrhu odkazuje upoorenje i merenje prosecne brzine prestaje.
---
-kao što rekoh koristim podrazumevanu dnevnu i noćnu kolor šemu (ne znam kako je kod drugih šema). Strelice za prestrojavanje, odnosno zadržavanje pravca kretanja su ok, zelena podloga sa belom strelicom. Međutim, strelice koje su neaktivne su crni kvadrati, nema ih. Recimo, ulica koja ima pravo levo i desno prestrojavanje, vi idete pravo, ta strelica je ok, strelice levo i desno su crni kvadratići.
Sve aktuele scheme 66 sam prilagodio da budu full kompativilne sa svim verzijama za Pongo skin, probaj i neke druge scheme.
Sto se tice strelica, default je zelena boja ali ih ima i u neon plavoj zelenoj crvenoj itd. Iz nekog razloga sam ih uklonio iz skina (neznam zasto) bice vracene u folder ux_additionally pa jednostavno kopirajte u UX po zelji i to je to.
---
- kada se nalazite van puta (magacin nam je stotinak metara od puta) i tu lokaciju želim da stavim u favorite, ne može. Javlja da nema u blizini puta. Nedostaje opcija kao kod iGO Primo, gde se nalazim. Pritisnete tu ociju on vam da koordinate mesta gde se nalazite i vi to stavite u favorite za buduće korišćenje. Toga ovde nema.
Isto to postoji ovde i u NextGen Meni/Korisne informacije/Gde se Nalazim.
---
- ono što me najviše iritiralo je nepreciznost. Primer, vozim od "lakat krivine" prema autoputu za Novi Sad. Lana mi lepo govori ograničenja, moguću radarsku kontrolu i td. Negde kod Zemun parka, kada se pojavio paralelni put (20-30m udaljen od glavnog), navigacija "skače" na njega i nastavlja da vozi po njemu. Nešto slično mi se desilo i na putu ka Požarevcu s tim što je pored puta, paralelno, bio zemljani put!!!!
To je poznati problem i odnosi se na uredjaje, kvalitet GPS prijemnika i njegovu preciznost. Probaj otvori sys i poigraj se sa podesaanjim na primer pronadji deo vezan za [gps] accuracy_workaround=0i stavi na 1, ima tamo jes par neaktivnih linija koje mogu da pomognu ali je fix specifican za svaki uredja ponaosob tako da ti preciznu informaciju sta da izmenis niko ne moze dati.
---
- vrlo lako poseže za rekalkulacijom. Dovoljno je da skrenete na benzinsku pumpu ili svratite na parking ona odmah najavi promenu rute i novu kalkulaciju. Mislim da malo preteruje.
To jednostavno tako funkcionise sa NextGen, vozis se gradom stanes na pesacki da propustis pesake (a ispred je ulica koja sece tu kojom se kreces) aplikacija naravno nezna da li si ti stao zbog pesaka ili zbog zagusenja u saobracaju i odmah ti ponudi alternativnu rutu uz naravno neizbeznu rekalkulaciju, zbog zagusenja. Na vozacu je da li ce tu alternativu da prihvati ili odbije. Ako smeta/smara inforamcija o rekalkulaciji moze da se iskljuci ako i sva ostala pupozorenja.
---

Mnogo je tesko podesiti tako da svima odgovara, pa zato ja podesim po nekom standardu na primer da najavljuje sve saobracajne znake pa sad ako nekome ne odrovara neka iskljuci sve ili samo one koji mu ne trebaju ili na primer ako nekome smeta informacija  rekakulaciji iskljucite je ili nekome smeta vremenska prognoza iskljucite je, mislim da je lakse iskljuciti to sto je nepotreno nego neznati da neko podesavanje uposte i postoji.
SVE ŠTO JE POTREBNO I AKTUELNO ZA iGO_NextGen NA JEDNOM MESTU:
TEME I BITNI LINKOVI:
(uključujući aktuelni Pongo Skin i Skockane verzije sa Pongo Skinom)
DWNL
https://drive.google.com/file/d/1efmPeHRPwy2UuWlKCdxPyl-axH3M66_8/view?usp=sharing
(ako je neki link neaktivan, prijavite obnoviću)
 


Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #611 poslato: 03 Decembar 2019, 12:18:14 »
 

Van mreže mradosav

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 59
 • -Pohvaljen: 3
 • Član u razvoju
 • ****
 • 2
  Poruke
Još jedanput SVE ČESTITKE autoru na profesionalnosti i na brzom odgovoru. HVALA.

Sve što ste naveli i pojasnili, primeniću odmah.

Jedino se ne slažem sa primedbom na kvalitet GPS prijemnika i njegovu preciznost.

Rekao sam da sam do sada koristio iGO Primo navigaciju, na desetine puta sam prošao pored Zemun parka (za ovih proteklih 3 god. koliko vozim inostranstvo) i nikad se nije desilo da vozi sporednim putem.
Pretpostavljam da je u podešavanjima u sys fajlu deo [gps] problem. Malo ću se igrati parametrima dok ne dobijem zadovoljavajuće vrednosti.

Što se izgovora tiče kada je auto put u pitanju, malo ću se poigrati sa dictionary.voice fajlom. U njemu su svi izgovori. Primer: Distance to maneuver is %s="Rastojanje do skretanja %s". Promenljiva %s sadrži podatak koliko je rastojanje do skretanja.
Isto tako u rečenici Expressway, %s.="Autoput, %s." %s sadrži podatak koji je auto put u pitanju. Nisam siguran da sam pogodio pravu rečenicu, ali naći ću je. I prostim brisanjem %s pored reči "autoput" prestaće da mi govori oznaku autoputa.
Znači, malo igranja sa dictionary.voice fajlom.

Hvala još jednom na trudu i brzom odgovoru.
 

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #612 poslato: 03 Decembar 2019, 17:46:54 »
 

Na mreži pongo_skin_support

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 123
 • -Pohvaljen: 8849
 • Moderator
 • Aktivan član
 • *
 • 471
  Poruke
Jedino se ne slažem sa primedbom na kvalitet GPS prijemnika i njegovu preciznost.
Slozio bi se sa @Nelez, uz dopunu...
Problem "bezanja kursora" se javlja iskljucivo na iGO_NextGen verzijama i to na pojedinim uredjaima stari Primo nema taj problem.
Ja konkretno na Samsung Galaxy S7 nikad nisam imao to bezanje ali sam na primer testirao na tabletima Lenovo, Tesla i nekim Kinezima, negde je donekle pomoglo podesavanje u sys a negde ni to ne pomaze.

Performanse uredjaja u ovakvim slucajevima nisu uvek presudne. Testirao sam na primer istovremeno na Samsung Galaxy S7 i neki tablet Lenovo koji je po performansama bio daleko ispred Samsung-a, Samsung ne bezi a Lenovo bezi ali sa druge strane Lenovo se podize tri puta brze u odnosu na Samsung.

Sve u svemu nege problem postoji negde ne negde moze da se resi a negde ne, nazalost mi tu malo sta mozemo da uradiomo.
SVE ŠTO JE POTREBNO I AKTUELNO ZA iGO_NextGen NA JEDNOM MESTU:
TEME I BITNI LINKOVI:
(uključujući aktuelni Pongo Skin i Skockane verzije sa Pongo Skinom)
DWNL
https://drive.google.com/file/d/1efmPeHRPwy2UuWlKCdxPyl-axH3M66_8/view?usp=sharing
(ako je neki link neaktivan, prijavite obnoviću)
 

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #613 poslato: 09 Decembar 2019, 01:01:30 »
 

Van mreže Salebos

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 24
 • -Pohvaljen: 0
 • Član u razvoju
 • ****
 • 2
  Poruke
Kako da saznam ime SdCard
 

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #614 poslato: 09 Decembar 2019, 06:11:43 »
 

Na mreži pongo_skin_support

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 123
 • -Pohvaljen: 8849
 • Moderator
 • Aktivan član
 • *
 • 471
  Poruke
Sa bilo koji File Manager koji nije fabricki
(click to show/hide)
« Poslednja izmena: 09 Decembar 2019, 06:26:28 od strane pongo_skin_support »
SVE ŠTO JE POTREBNO I AKTUELNO ZA iGO_NextGen NA JEDNOM MESTU:
TEME I BITNI LINKOVI:
(uključujući aktuelni Pongo Skin i Skockane verzije sa Pongo Skinom)
DWNL
https://drive.google.com/file/d/1efmPeHRPwy2UuWlKCdxPyl-axH3M66_8/view?usp=sharing
(ako je neki link neaktivan, prijavite obnoviću)
 

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #615 poslato: 09 Decembar 2019, 17:02:02 »
 

Na mreži chifta

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 62
 • -Pohvaljen: 10
 • Aktivan član
 • ******
 • 31
  Poruke
ja se izvinjavam ako je bilo,zadnjih par strana sam procitao i nisam nasao..
imam xiaomi poco f1 na ruskoj verziji miui 11 tj android 10.
odradio sam noobovski sve copy,paste,install ali kad pokrenem kaze da nema global.cfg a on postoji u folderu content/global_cfg.
pa da pitam jer mozda Igo ne radi na androidu 10?
 

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #616 poslato: 09 Decembar 2019, 17:18:55 »
 

Van mreže anonymvs

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 151
 • -Pohvaljen: 99
 • Član u razvoju
 • ****
 • 21
  Poruke
ja se izvinjavam ako je bilo,zadnjih par strana sam procitao i nisam nasao..
imam xiaomi poco f1 na ruskoj verziji miui 11 tj android 10.
odradio sam noobovski sve copy,paste,install ali kad pokrenem kaze da nema global.cfg a on postoji u folderu content/global_cfg.
pa da pitam jer mozda Igo ne radi na androidu 10?

Pogledaj u prvom postu pod :
"OPSTE BITNE INFORAMCIJE: <- (BITNO, OBAVEZNO PROCITATI)"
... u delu :
"Android 8.0 (Oreo):"

... all credits to @pongo_skin_support

 

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #617 poslato: 10 Decembar 2019, 12:12:58 »
 

Na mreži chifta

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 62
 • -Pohvaljen: 10
 • Aktivan član
 • ******
 • 31
  Poruke
nije htelo ni sa ovim...
uninstalirao sam,ponovo instalirao i proradilo je...
kako,zasto ne znam,al znam da Igo skockana verzija istael radi na Android 10(Xiaomi Poco F1)
 

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #618 poslato: 13 Decembar 2019, 21:54:52 »
 

Na mreži Nelez

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 121
 • -Pohvaljen: 1
 • Član u razvoju
 • ****
 • 11
  Poruke
Drugari ako može jedno pitanje?Postoji li ijedna verzija Basarsofta da ima opciju unošenja gabarita kamiona.
Hvala.
 

Odg: iGO NextGen - SKOCKANE VERZIJE, Android
« Odgovor #619 poslato: 13 Decembar 2019, 23:13:44 »
 

Na mreži pongo_skin_support

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 123
 • -Pohvaljen: 8849
 • Moderator
 • Aktivan član
 • *
 • 471
  Poruke
@Nelez ako može jedno pitanje... Zasto bas Basarsoft?
Bilo koju da instalirs iz paketa skockanih verzija izgledace isto i radi ce isto sem nekih sitnih nijansi vezanih za razlike samih aplikacija (podrska za kamion, online servisi, itd), pa ne vidim razlog zasto mora biti bas Basarsoft jer ako ona radi radice i druge koje imaju podrsku za kamion.
SVE ŠTO JE POTREBNO I AKTUELNO ZA iGO_NextGen NA JEDNOM MESTU:
TEME I BITNI LINKOVI:
(uključujući aktuelni Pongo Skin i Skockane verzije sa Pongo Skinom)
DWNL
https://drive.google.com/file/d/1efmPeHRPwy2UuWlKCdxPyl-axH3M66_8/view?usp=sharing
(ako je neki link neaktivan, prijavite obnoviću)