Download Area - Pored pretrage, koristite i spiskove > Kulinarstvo

Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta

<< < (2/9) > >>

tasa:
Šnenokle u kremu od malina

Poslastičarska bajka: spoj najlepših ukusa i boja!

Sastojci:

5 dl mleka
8 kockica šećera
4 jajeta
4-5 kašika želea od malina
3 kašike prah-šećera
ušećerene trešnje
Priprema

Dodajte šećer u mleko i pustite da provri. Razmutite žumanca, postepeno sipajte vruće mleko, pa mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Sklonite s ringle, umešajte žele razmućen s malo mlake vode i sipajte u činiju za posluživanje. Ulupajte penu od belanaca, dodajte šećer u prahu i mutite dok ne postane čvrsta. Penu zahvatajte kašikom, spuštajte u vrijuću vodu i kuvajte po minut sa obe strane. Ocedite ih, spustite u krem od malina i ukrasite ušećerenim trešnjama. Držite u frižideru do  služenja.

kuga53™:
7 brzih letnjih poslastica
Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta

Pogledajte izbor voćnih poslastica u kombinaciji sa sladoledom, čokoladom ili drugim dodacima za nezaboravne letnje užitke.
1. Jagode u čokoladi

Operite jagode, ali im ostavite peteljku. Otopite po želji mlečnu, crnu ili belu čokoladu na pari. Umočite svaku jagodu u čokoladu i stavite je na tanjir, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Stavite jagode u frižider na jedan sat, kako bi se čokolada ohladila i stvrdnula.
2. Sveže voće i puding

Napravite instant puding od npr. jagode ili vanilije prema upustvu i raspodelite ga u dve visoke staklene činije. Kad se puding ohladi, isecite nekoliko jagoda, bananu, i malo ananasa ili malina odnosno voće po želji i raspodelite ga po pudingu.
3. Voćna salata s cimetom

Isecite voće po izboru, na primer jabuke, banane, kivi i ananas, na kockice. Stavite ga u činiju i dodajte malo soka od pomorandže, suvo grožđe i malo cimeta. Poslužite uz šlag!
4. Voćni ražnjići

Svi vole hranu na štapićima, a posebno deca. Izaberite svoje omiljeno sveže voće, na primer ananas, lubenicu, grožđe, grejp, isecite voće na kockice i nabodite na štapiće za ražnjiće. Uz to možete poslužiti umak za voće – npr. jogurt od vanile ili čokoladni fondue.
5. Pečene breskve

Isecite četiri zrele breskve na pola. Stavite ih s odrezanom stranom prema gore na papir za pečenje u pleh i pospite svaku breskvu kašičicom šećera, cimeta po želji i žlkašičicom čicom soka od limuna. Pecite 20-25 minuta ili dok breskva ne omekša. Poslužite sa sladoledom ili jogurtom od vanile.
6. Sladoled od banane

Izmiksajte dvije banane u blenderu i stavite ih u posudicu u zamrzivač na sat vremena. Izvadite ih, dodajte malo tekuće čokolade i sladoled od banane je gotov!
7. Frape od lubenice ili dinje

Izmiksajte iseckane na kockice i očišćene od koštica dve kriške lubenice ili dinje. Dodajte sladoled od vanile i malo ruma i sve promešajte. Ukrasite šlagom.

kuga53™:
Sočna piletina sa parmezanom
Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta

Svaki zalogaj ovog ukusnog glavnog jela topiće se u ustima.
SASTOJCI

4 šnicle pilećeg belog mesa

šolja grčkog jogurta

pola šolje parmezana

1,5 kašičica soli

pola kašičice bibera

kašičica belog luka u prahu
POSTUPAK

1. Pomešajte u činiji grčki jogurt, parmezan, so, biber i beli luk.

2. Smesom premažite pileće belo meso.

3. Premazanu piletinu pecite 45 minuta u rernizagrejanoj na 200 stepeni.

kuga53™:
Pržena riba


Pržena riba


Priprema:

Ribu očistite i operite, posolite je i izvana i iznutra i malo je ostavite da upije sol. Zagrijte ulje. Uvaljajte svaku ribu u brašno te je spustite na vrelo ulje. Pržite prvo s jedne, a zatim s druge strane dok ne dobije tamno rumenu boju. Prženu ribu vadite rešetkastom žlicom i slažite u odgovarajuću posudu. Poslužite sa salatom.

kuga53™:
Krumpir sa sirom


Recepti - Krumpir sa siromZa ovo jelo pripremiti 1 kg krumpira, pola kg kravljeg sira i 1/3 kg slanine.

Recepti - Krumpir sa siromKrumpir oprati, staviti ga u lonac, skuhati, oguliti i narezati na tanke kolutove.

Recepti - Krumpir sa siromUzeti posudu koja se može iznijeti na stol, a podnosi vatru, pa je obložiti slaninom narezanom na tanke listove.

Recepti - Krumpir sa siromNa slaninu poredati kuhan i narezan krumpir, a po krumpiru posipati kravlji sir, preko sira opet poredati krumpir, a na vrh staviti narezanu slaninu.

Recepti - Krumpir sa siromPotom posudu metnuti u pećnicu i peći krumpir dok se slanina ne zarumeni. Iznijeti u istoj posudi na stol, kao predjelo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju