Download Area - Pored pretrage, koristite i spiskove > Kulinarstvo

Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta

<< < (9/9)

Agata:
Neobični sendvič



Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta

Neobični sendvič – sastojci

Za neobični sendvič vam je potrebno (za 4 osobe):

    4 zemičke – možete kupiti i čuveni hleb u obliku sunca i iskoristiti njegove “krake”,
    16 listova tanko narezane šunkarice (po vašem izboru),
    4 manja jaja,
    oko 80-100 g trapista (kačkavalja, topljenog sira i sl.).

Pored toga će vam trebati i kuhinjska aluminijumska folija, nož, tepsija i malo peršuna ili origana za dekoraciju.


Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta


Prvo je potrebno nožem odseći ravno vrh zemičke. Na taj nači ćete dobiti “poklopac” za sendvič. Zatim se nožem izdubi rupa u zemički. Ona treba biti dovoljno velika da u nju stanu svi ostali sastojci sendviča. Kada ste izdubili pecivo, tada ga iznutra obložite sa četiri lista šunkarice.
Izdubiti sendvič i obložiti ga šunkaricom.

Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta


Na šunkaricu sada ulite jedno manje jaje. Zatim od gore pospite sa malo rendanog trapista. Poklopite sendvič i umotajte ga u kuhinjsku alu-foliju.
Napuniti u umotati sendvič u foliju.
Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta


Poređajte sve u tepsiju i pecite u rerni na 1800 C oko 10 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, odmotajte foliju i ostavite ih par minuta da se prohlade. Ove neobične sendviče ukrasite sa malo peršuna ili origana.

Copi:
Neobično neobične šnicle



Sastojci:
500gr šnicli belog mesa
4 jaja
3 kašike brašna
1 kašičica soli
2 kašičice senfa
2 kašike kečapa
1 kašika aleve paprike
1/2 kašičica bibera

Priprema:
1. Šnicle blago izlupati
2. Jaja izmućkati viljuškom
3. Dodati brašno, senf, so, kečap, biber i alevu papriku
4. U tu smesu umakati svaku šniclu i redjati u činiju. Ostatak prelijte preko šnicli.



5. Ostaviti da prenoći u fržideru.
6. Sutradan pecite na vrelom ulju.

Posluživanje:
Poslužuje se uz bilo koji prilog prikladan mesu.

Agata:
Orijentalni greh


Sastojci:

3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja brašna
1 šolja griza
1 šolja jogurta
1 šolja ulja
1 kesica vanil šećera
1 kesica praška za pecivo

Sirup:

2,5  šolje šećera
2 šolje vode
1 poveći limun


Priprema:

Umutiti jaja, vanil šećer i šećer.
Dodati brašno, prašak za pecivo i griz, izmešati.
Dodati jogurt i ulje izmešati.
Razliti u pleh i peći oko 35-40 minuta na 180 C.

Od sastojaka za sirup skuvati sirup. Dodati isceđeni limun, ostatak iseckati na sitne komadiće i sve skuvati u sirupu.

Kada se pravi kolač sa sirupom, uvek nešto mora biti hladno, ili kolač ili sirup. U ovom slučaju je hladan sirup.


Kada se kolač ispeče, vreo kolač preliti sa hladnim sirupom. Ostaviti da odstoji u frižideru.

Služi se hladno.

Prijatno uživanje u orijentalnom grehu :)

Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta

Искушеник:
"Светогорски кувар"

Лукумадес



Kulinarstvo / Neobični recepti iz celog sveta


--- Citat ---тесто:
0,5 кг брашна
3-4 дл воде
сок од 1 лимуна
сок од 1 поморанџе
0,5 кашичице соли
0,5 кашичице шећера
18-20 гр квасца

сируп:
4 шољице шећера
2 шољице воде
2 супене кашике меда
1 штапић цимета[/color]
--- Kraj citata ---



уље за пржење
Најпре припремите квасац у мало млаке воде, да отпочне ферментацију. Док квасац буде спреман, можете припремити сируп на следећи начин: у шерпу ставите воду и шећер да се кувају 10-15 минута, а затим додајте и мед, да се и он растопи, размути у сирупу. Када се шећер растопи, склоните шерпу са шпорета и убаците у сируп штапић цимета, да сируп прими арому. Оставите нека се сируп хлади.

У вангли за мешење теста, помешајте састојке потребне за тесто: брашно, квасац, воду, со, шећер, сок од лимуна и поморанџе. Замесите ређе тесто, водећи рачуна да у тесту не остану грудвице брашна. Густина теста треба да буде као за обичне уштипке. Прекријте платненом салветом и оставите тесто да нарасте.

Када је тесто спремно, загрејте уље у дубљој посуди. Уколико не желите да користите већу количину уља, онда је боље узети ужу а дубљу посуду, него плићу а ширу. У дубљем уљу крофнице ће се саме окретати и брже пећи. Припремите шољу са хладним уљем и супену кашику умочите у њу. Једном руком узимајте онолико теста колико је потребно да напуните шаку.



Затварањем шаке истискујте тесто кроз отвор песнице, између палца и кажипрста.



Другом руком, држећи влажну кашику, узимајте истиснуту куглицу теста и спуштајте је у врело уље.



На овај начин формираћете крофнице правилног облика, који ће им помагати да се саме окрећу у дубоком уљу, а и за око ће изгледати далеко лепше. Пржене крофнице вадите француском (шупљикавом) кашиком и ређајте на папирне убрусе, како би се оцедиле од вишка масноће. Затим их ређајте у посуду за сервирање и прелијте припремљеним сирупом.

У зависности од укуса, крофнице можете, уместо сирупом, прелити медом, млевеним орасима и циметом.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju