Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim

W3Schools

    D O B R O    D O S L I    ! ! !
* Pravila foruma

KODIRANJE LINKOVA
Sve linkove ili grupe linkova koji vode ka drugim sajtovima, a koje ostavljate u svojim porukama morate staviti izmedju odgovarajućih CODE tagova

DUPLIRANJE TEMA
Pre nego što želite da otvorite neku temu i postavite neke linkove...izvršite PRETRAGU. Izaberete željenu sekciju i namestite da Vam pretraga prikaže rezultate kao TEME, da biste imali sto pregledniji uvid u postavljene teme na forumu i da izbegnete da postavite duplikat.

POSTAVLJANJE TEMA
Da biste sebi i drugim članovima olakšali pretragu na forumu, potrebno je da temama date originalne nazive i godine proizvodnje.


Domace rock opere

Autor (Pročitano 2978 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Domace rock opere
« poslato: 27 Novembar 2012, 12:23:22 »
 

Van mreže pparadiso™

 • ..:: drummer ::..
 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 847
 • -Pohvaljen: 13382
 • Prijatelj foruma
 • *********
 • 3711
  Poruke
 • ..:: drummer ::..
Jakov Gotovac - Ero S Onoga Sviejeta (Ero the Joker) (1962)Ero s onoga svijeta (Ero s onoga svijeta) komična je opera u tri čina Jakova Gotovca, op. 17, prema narodnoj priči spevao Milan Begović.

Rad na komponovanju opere Gotovac je započeo 10. oktobra 1932. godine i radio je u tri faze do 8. maja 1935. Opera je praizvedena 2. novembra 1935. u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu i ostala do danas najizvođenije delo južnoslovenske muzičke literature.
Praizvedbom je dirigovao sam Gotovac i već tada je osetio da je publika operu dobro primila, što su potvrdile i kasnije reprize. Ipak, u Jutarnjem listu Lujo Šafranek Kavić je napisao: "Opet je jedan hrvatski kompozitor uzalud pisao jednu operu". Nasuprot tome, u Novostima je Milan Katić opisao operu superlativima, a u beogradskoj Pravdi Stražičić je hvalio operu.
Prva sledeća izvedba Ere je bila izvan granica Jugoslavije, u Brnu (tada Čehoslovačka), na češkom jeziku 1936. godine, a zatim je izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu 17. aprila 1937., dok je svoje sledeće veliko postavljanje doživela tek 27. februara 1948. u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gdje je otad postavljana pet puta s 228 izvedenih predstava (uključujući i najnoviju postavu u režiji Egona Savina od 8. februara 2003. godine).
Gotovac i Begović su muzičku i tekstualnu osnovu za ovu operu našli u folkloru mnogih južnoslovenskih grupa, od dalmatinskog folklora (završno kolo) do kosovskih devojačkih pesama iz Gnjilana (uvodni hor devojaka Duni mi, duni, lađane).

Sadržaj opere"

I čin

Na gumnu bogatog seljaka Marka, devojke komušaju kukuruz i pjevaju. Tužna je samo gazda-Markova kći Đula: majka joj je umrla a maćeha za nju ne mari. Đulin glas probudi Miću, momka kojeg niko ne poznaje, i dok žene teše Đulu, pa ponovo prihvate pesmu, on sklizne s velikog plasta, na kojem je neprimećen ležao, - kao da je s neba pao! Praznoverne žene mu i poveruju kada kaže: Ja sam Ero s onoga sveta! - pa raspreda priču o onom životu tamo gore i izručuje pozdrave pokojnika. Izlazi Doma, Đulina maćeha, i grdi ih što ne rade, ali je Mića prevarom vrati u kuhinju, pa, ostavši nasamo sa Đulom, izjavi devojci da joj ga je njena pokojna mati odabrala za muža. I dok se oni dogovaraju kako da privole Marka da pristane na njihov brak, naiđe sam gazda i goni Miću, odbivši primiti jednog odrpanca na konak. No, i Doma je čula za mladića s onoga sveta, pa, kada Marko ode, ispituje Eru o svome pokojnom Matiji; a kada začuje da joj prvi muž prebacuje što se preudala a za dušu mu nikad ništa ne daruje, da je uz to i praznog džepa, ona u griži savesti uruči Eri čarapu punu dukata, pokojniku da se nađe, i tobožnji Ero veselo odlazi. Samo, kada Marko sazna za dukate, on odmah prikupi momke i daje se u poteru za Mićom.

II čin

U mlinu. Sima, mlinar, melje i veselo peva sve dok ne navale žene: svakoj se žuri, i on ne zna kako da im ugodi; a kada se pojavi Doma s Đulom i traži da joj se samelje preko reda, izbije svađa. Đula pokušava smiriti maćehu, ali se ova okomi na nju, pa besno ode. Devojka jadikuje zbog svoje zle kobi; Sima je teši, i ona odlazi sa ženama. No, evo Miće, koji beži pred poterom. Sima se sklanja, a mladić se prerušava u mlinarskog pomoćnika i u najvećoj buci dočekuje poteru: da, video je lupeža kako je maločas zamakao u planinu! Ovi ostave konje i nastave gonjenje pešice. Vraća se Đula i on joj, na njeno prebacivanje što je uzeo dukate, kaže da je to samo šala i nagovori je da pođe s njim. Oni odu na gazda-Markovom konju. Dolazi Sima, a odmah zatim i Marko s poterom, koji izgrdi mlinara zato što ih je njegov pomoćnik nasamario. No, dok se Sima brani, naiđe jedno čobanče i ispriča kako je Mića pobegao sa Đulom, na gazdinom konju... Konačno, Sima ostaje opet sam.

III čin
Na derneku; gužva, vika, veselje. Nailaze Marko i Doma: svađaju se zato što joj muž ne da novac da nešto kupi i ona besno odlazi. Mlinar Sima prilazi Marku i priča mu da se Đula zapravo udala za bogatog mladića iz susednog sela i da srećno žive; Đula čezne za ocem, ali Mića neće doći dok ga Marko ne pozove. Ovaj to i učini, a kad se Mića i Đula pojave u svečanoj odeći, narod ih radosno dočeka. I sve se razjašnjava: po majčinom savetu, Mića je, preobučen u siromaška, tražio sebi devojku, jer koja ga takvog zavoli, ta će mu biti dobra žena. I on je, evo, voljan vratiti konja i dukate, ali traži blagoslov. Marko to rado učini, pa počinje opšte veselje, koje se završava velikim kolom.

Orkestar:

3 flaute (III i pikolo), 2 oboe, engleski rog, 3 klarineta, 2 fagota (II i kontrafagot)
4 F-horne, 3 C-trube, 3 trombona, tuba
Timpani, udaraljke, harfa, pijanino
I violine, II violine, viole, violončela, kontrabasi
Na sceni: orgulje

Orchestra and Chorus of the Croat National Theatre of Zagreb
conducted by Jakov Gotovac

Likovi i uloge

Marko, bogati seljak, bas
Doma, njegova druga žena, mecosopran
Đula, Markova kći iz prvog braka, sopran
Mića (Ero), momak iz drugog sela, tenor
Sima, mlinar, bariton
Čobanče, dečji sopran
Jedan momak, tenor

Hor - devojke (6 solo), žene (8 solo), momci, čobani, voćarice (4 solo), trgovci (4 solo), deca i ostali seoski svet
 
Genre................: Classic, Opera
Source...............: Vinyl
Year.................: 1960
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Asus CD-S520
Codec................: LAME 3.96
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.1, ID3 v2.3
Ripped by............: pparadiso on 16.1.2017
Included.............: NFO
Covers...............: All 150DPI

Side 01 Act I start
Side 02 Act I end
Side 03 Act II start
Side 04 Act II end
Side 05 Act III start
Side 06 Act III end

Playing Time.........: 02:11:31
Total Size...........: 301.08 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA« Poslednja izmena: 11 Maj 2017, 17:43:47 od strane pparadiso™ »
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!
 Odg: Domace rock opere
« Odgovor #1 poslato: 26 Januar 2013, 09:25:13 »
 

Van mreže pparadiso™

 • ..:: drummer ::..
 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 847
 • -Pohvaljen: 13382
 • Prijatelj foruma
 • *********
 • 3711
  Poruke
 • ..:: drummer ::..
Pejda Vranesevic i Zelimir Zilnik - Nema zemlja (1971)"Nema zemlja" je nastala adaptacijom dela "Fabrike radnicima" za koju su tekst napisali Zelimir Zilnik i Pedja Vranesevic 1971. godine.
Opera je prvo trebalo da se zove "Crna metalurgija", ali je Zelimir Zilnik odlucio da je preimenuje u "Fabrike radnicima". Ona tada nije mogla biti izvedena iz odredjenih (politickih) razloga. To je tako stajalo sve do 1984.godine, dok projekat nije preuzela rediteljka Mira Erceg. U Zilnikovom stilu, oni prave pretpremijeru u fabrici Gosa u Smederevskoj Palanci, a zakazanu premijeru na beogradskom Tasmajdanu, bukvalno upropascuje nevreme par dana kasnije.

Krajem 2010 godine Pedja je pronasao je note za „Fabrike radnicima”, nazvao Zelimira Zilnika i pitao ga da li je raspoložen da modifikuju projekat. "Rekao mi je da ne vidi kako bi to uradio, pa sam ja poceo da preradjujem. Uz to sam crtao i crteze koji su replika dela umetnika ruske avangarde. Prica u operi krece devedesetih godina proslog veka, kulminira 5. oktobra i proteže se do danasnjeg dana sa slutnjom sta bi nam se moglo dogoditi sutra – najavljuje Vranesevic uz opasku da njegova slet opera nema klasicnu fabulu vec je radjena po principu anticke drame uz pratnju orkestra i hora, i uz muzicku zanrovsku raznovrsnost – ska, rege, valcer, rokenrol...

Za snimanje opere angazovana je grupa „PVC Pop & The Red Black Gang of Four”, kojoj se na izvodjenju pridruzuju i specijalni gosti, Vraneseviceve cerke Galja i Natasa, kao i Milan Kerezovic, Dusa Rasković i Zoran Tegeltija.

Opera je dakle trebala da dozivi promociju nekoliko puta ali je izvodjena samo delimocno...Ovo su neki snimci do kojih sam dosao i naravno propratna "knjizica" koju sam nabavio na netu zahvaljujuci kolegi @Manitu, koji je podelio sa nama.

Genre................: Rock opera
Year.................: 1971
Codec................: LAME 3.98
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.0, ID3 v2.3, APE v2.000
Ripped by............: pparadiso on 25.2.2013
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Nema zemlja
02. Ovaj Balkan
03. Budjenje
04. Stan i hrana
05. Propaganda
06. Ustanak
07. Krv, znoj i suze
08. Prekomerna ssila
09. Dobar kraj

Playing Time.........: 01:03:41
Total Size...........: 145.77 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA« Poslednja izmena: 11 Maj 2017, 17:44:04 od strane pparadiso™ »
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!
 

Odg: Domace rock opere
« Odgovor #2 poslato: 02 Februar 2013, 19:38:11 »
 

Van mreže pparadiso™

 • ..:: drummer ::..
 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 847
 • -Pohvaljen: 13382
 • Prijatelj foruma
 • *********
 • 3711
  Poruke
 • ..:: drummer ::..
Gricka vjestica - Rock opera (1979)Kultna hrvatska rock opera, delo koje svaki muzicki fan, uz "Gubeca Bega" i "Crnu Kraljicu" treba imati. Ova rock opera redstavlja tradiciju zagrebacke skole mjuzikla i rock-opere.

Line-up - Musicians:

Branko Blace - vocals
Radojka Sverko - vocals
Miro Ungar - vocals
Krunoslav Slabinac - vocals
Zdenka Kovacicek - vocals
Vedran Bozic - el. guitars
Petar Petej - drums
J. Njikos - ac. piano
J. Kubicek - synthesizer, Polymoog
Mladen Barakovic - bass guitar
vocal group "Azarak"
City Theatre "Komedija" Zagreb Orchestra conducted by Miljenko Prohaska

Genre................: Rok opera
Source...............: Vinyl
Year.................: 1979
Codec................: LAME 3.96
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.0, ID3 v2.3
Ripped by............: pparadiso on 02/06/2012
Included.............: NFO
Covers...............: All 150DPI

Strana 1

01. I Bog uze rebro
02. Das Boese Weiss
03. Des Vauldois
04. In The Village Of Salem
05. Gdo vu zepu vraga nosi
06. Sok
07. Cerni petek
08. Bog naj nam pomogne
09. De Omnibus Dubitandum
10. Bakina zdravica
11. Sinisa i Nera
12. Napitnica
13. Predstavljam vam
14. Cudno, zar ne?
15. Sinisina prica

Strana 2

01. Ebra... Debra!
02. Corpus Delicti
03. Prvo ljubavno pismo
04. Tajna imena Ratkay
05. Pokus sa suzama
06. Tortura
07. Pozar

Strana 3

1. Svadja
2. U sumici dvorac
3. Vjesala ili bracni log
4. Ljudi, pedere thus
5. Varajmo svi!
6. O, Sancta Simplicitas!
7. Danse Macabre
8. Herbta nam Bog okrenul je
9. Bog je josce z nami
10. Osobno pismo carice Marije Terezije
11. Krajacicevo ludilo

Strana 4

1. Nerina pjesma
2. Tko zna sto krije noc
3. Cerni kokot kukurice
4. Copernicji tanec
5. Blagoslovi vrag!
6. Eko: Azarak, Eko: Zomelak
7. Cas obracuna
8. Svako vrijeme ima svoje vjestice

Playing Time.........: 01:28:34
Total Size...........: 202.78 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA
« Poslednja izmena: 11 Maj 2017, 17:44:21 od strane pparadiso™ »
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!
 

Odg: Domace rock opere
« Odgovor #3 poslato: 30 Jul 2014, 10:44:25 »
 

Na mreži jesenjin

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 767
 • -Pohvaljen: 65847
 • Global Moderator
 • Prijatelj foruma
 • *
 • 3111
  PorukeOvde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA tlst
cd2

2-1 Senka
2-2 Bridge #15
2-3 Igraj
2-4 Sam
2-5 Bridge #16
2-6 Nije To Lako
2-7 Okreni Obrni
2-8 Bridge #17
2-9 Zakon Igre
2-10 Bridge #18
2-11 Na Kraju Puta
2-12 Bridge #19
2-13 Još Pamtim
2-14 Ljubav Boli
2-15 Povedi Me
2-16 Bridge #20
2-17 Cetiri Zida
2-18 Bridge #21
2-19 Daleka Obala
2-20 Bridge #22
2-21 Eto Vam Hit
2-22 Bridge #23
2-23 Kažem Ne
2-24 Bridge #24
2-25 Autoput
2-26 Bridge #25
2-27 Mlinarev Sin
 [download]Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


« Poslednja izmena: 05 Septembar 2014, 18:45:43 od strane pparadiso™, Reason: Ispravke u tekstu »
 

Odg: Domace rock opere
« Odgovor #4 poslato: 08 Januar 2015, 19:29:46 »
 

Van mreže pparadiso™

 • ..:: drummer ::..
 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 847
 • -Pohvaljen: 13382
 • Prijatelj foruma
 • *********
 • 3711
  Poruke
 • ..:: drummer ::..
Razni Izvodjaci - Oh Kalkuta (Erotski mjuzikl Petra Slavenskog) (1972)Directed By [Musical] – Petar Slovenski
Ensemble – Stari Tračeri
Music By – Peter Schickele, Robert Dennis, Stanly Walden*
Orchestrated By – Predrag Ivanović
Recorded By [Music] – Stevan Borotić
Translated By – Jovan Ćirilov

Genre................: Soundtrack
Source...............: Vinyl
Year.................: 1972
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Asus CD-S520
Codec................: FhG
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Joint Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.1, ID3 v2.3, APE v2.000
Ripped by............: pparadiso on 16.1.2017
Included.............: NFO
Covers...............: All 150DPI

a01 - Razni Izvodjaci - Oh Kalkuta

b01 - Razni Izvodjaci - Oh Kalkuta

Playing Time.........: 08:04
Total Size...........: 19.37 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA« Poslednja izmena: 11 Maj 2017, 17:44:43 od strane pparadiso™ »
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!
 

Odg: Domace rock opere
« Odgovor #5 poslato: 09 Mart 2015, 19:20:59 »
 

Van mreže pparadiso™

 • ..:: drummer ::..
 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 847
 • -Pohvaljen: 13382
 • Prijatelj foruma
 • *********
 • 3711
  Poruke
 • ..:: drummer ::..
Gubec Beg - Rock opera (1975)Odlomci prve Jugoslovenske Rock Opere "Gubec Beg" u izvodjenju Zagrebackog Kazalista "Komedija".

Line-up / Musicians:

Josipa Lisac - vocal
Branko Blace - vocal
Marijan Kasaj - vocal
Miro Ungar - vocal
Djani Segina - vocal
Boris Pavlenic - vocal
Vlado Kovacic - vocal
Tomislav Boric - vocal
Sanda Fiderseg - vocal

with:

Ante Mazuran - el. solo guitar
Branko Kezele - el. bass gituar
Berislav Puhlovski - percussions
Rajko Dujmic - el. organ Hammond B3
Zlatko Tanodi - el. piano
Slaven Racki - el. 12 string Martin guitar
Marijan Makar - el. 12 string Martin guitar

Composed By – Krajac - Metikoš - Prohaska
Label:Jugoton – LSY 63037
Format: Vinyl, LP, Album, Gatefold
Country: Yugoslavia
Released: 1976
Genre: Classical, Rock, Stage & Screen
Style: Opera, Musical, Symphonic Rock
Conductor – Miljenko Prohaska
Design – Ivan Ivezic (2)
Directed By – Vlado Štefancic
Engineer – A. Terzic, S. Pavišic
Libretto By – Ivica Krajac
Photography – Aleksandar Novkovic
Producer – Ivica Krajac, Karlo Metikoš
Recorded By – N. Jovanovic, P. Kantardžijev - Mlinac

Genre................: Rock Opera
Source...............: Vinyl
Year.................: 1975
Codec................: LAME 3.96
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.1, ID3 v2.3
Ripped by............: pparadiso on 02/06/2012
Included.............: NFO
Covers...............: Front Back

A01. Veliki Mješoviti Orkestar Kazališta "Komedija" – Uvertira
A02. Marijan Kašaj, Tomislav Boric, Zbor Kazališta "Komedija" – Legenda O Dori Orlandovoj
A03. Miro Ungar - Mogaiceva molba
A04. Ðani Šegina, Sanda Fideršeg, Vlado Kovacic - U Tahyjevom Zamku
A05. Josipa Lisac, Marijan Kašaj, Branko Blace, Zbor Kazališta "Komedija" – Janino Ludilo

B01. Josipa Lisac, Zbor Kazališta "Komedija" – Ave Maria
B02. Boris Pavlenic, Vlado Kovacic – Pijanci
B03. Branko Blace, Zbor Kazališta "Komedija" – Gupceva Zakletva Macu
B04. Zbor Kazališta "Komedija" – Finale

Playing Time.........: 43:17
Total Size...........: 99.11 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA« Poslednja izmena: 11 Maj 2017, 17:45:04 od strane pparadiso™ »
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!
 

Odg: Domace rock opere
« Odgovor #6 poslato: 18 Jun 2015, 18:57:10 »
 

Van mreže pparadiso™

 • ..:: drummer ::..
 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 847
 • -Pohvaljen: 13382
 • Prijatelj foruma
 • *********
 • 3711
  Poruke
 • ..:: drummer ::..
Vladimir Milacic - Kreatori i kreature (Rok opereta) (1988)Veoma interesantna rock operete Televizije Beograd, emitovana 1988.

Otac - Ljuba Moljac
Marija – Snezana Jandrlic
Maksim – Dejan Cukic
Sit – Massimo
Sara – Zana Nimani
Tisa – Amila
Avram – Cavke
Svaler – Minja Vojvodic
Vozac autobusa – Super Djole - Djordje Dragojlovic
Administrativac – Bora Djordjevic
Mali Radojica – Branko Djuric

Svirali:

Vladimir Milacic – klavijature i gitare
Vladan Acimovic – gitare
Zeljko Nikolic – gitare
Zoran Radovanovic – bubnjevi
Miroslav Jelenjev - bas
Bosko Dragic – violoncelo
Goran Grbic – truba
Vlada Krnetic – truba
Nenad Petrovic – saksofon
Milan Radic - horna
Rade Bulatovic – fretles
Aleksandar Lokner – sinti
Massimo Savic – solo u “Igramo lako”

Hor Sredjne Muzicke Skole Stankovis
Audio snimak i produkcija: Vlada i Cvele

Genre................: Rock opereta
Source...............: Vinyl LP
Year.................: 1988
Codec................: FhG
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.1, ID3 v2.3, APE v2.000
Ripped by............: pparadiso on 19.1.2013
Included.............: NFO
Covers...............: Front Back

A01. Uvertira
A02. Odlazak Marije - Snezana Jandrlic
A03. Metamorfoza - Goran Cavajda - Cavke
A04. Igramo Lako - Sasa Lokner, Massimo Savic
A05. Gledaju Na Nas - Goran Cavajda - Cavke
A06. Melodija Ceznje
A07. Heiraten - Zana Nimani
A08. Datum Pecat - Bora Djordjevic-
A09. Vec Je Vrlo Kasno - Amila Sulejmanovi, Goran Cavajda - Cavke, Dejan Cukic
A10  Mali Radojica i Njih Trojica
A11. Jutro Posle zura - Zana Nimani, Goran Cavajda - Cavke, Dejan Cukic

B01. Povratak Marije - Snezana Jandrlic
B02. Svaler
B03. On Je Moj Sin - Hor SMS Stankovic, Snezana Jandrlic, Rade Bulatovic
B04. Kreatori i Kreature - Majka i Sin
B05. Noc Na Klupi
B06. Prvi Jutarnji Autobus - Djordje Dragojlovic (Super Djole)
B07. Klanac Odjeka
B08. Iz Ovih Soba Nema Izlaza - Massimo Savic
B09. Kad Gledam Oko Sebe - Amila Sulejmanovic
B10. No. 21
B11. Evo Nas Opet + Kreatori i Kreature + Cela Kafana - Massimo Savic Dejan Cukic

Playing Time.........: 39:00
Total Size...........: 103,55 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA« Poslednja izmena: 11 Maj 2017, 17:45:21 od strane pparadiso™ »
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!
 

Odg: Domace rock opere
« Odgovor #7 poslato: 19 Januar 2017, 20:49:20 »
 

Van mreže pparadiso™

 • ..:: drummer ::..
 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 847
 • -Pohvaljen: 13382
 • Prijatelj foruma
 • *********
 • 3711
  Poruke
 • ..:: drummer ::..
Crna kraljica - Rock opera (1995)Posle opera "Gubec Beg" i "Gricka vjestica" snimljena je i "Crna kraljica" , a svoje izvodjenje je dozivela 1995. godine u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Rock operu potpisuju Ivica Krajac i Zlatko Tanodi. "Crna kraljica" je iznjedrila nove glumacko-pevacke zvezde kao sto su Senka Bulic, Dubravka Ostojic, Jasna Bilušic, Barbara Rocco, Jasna Palic, Nikita, Mila Elegovic, ali i ugostila velikane kao sto su Branko Blace, Dado Topic i Lukrecija Breskovic.

"Legenda o Crnoj kraljici je prica o "crnoj" Barbari Celjskoj, drugoj supruzi kralja Sigismunda kao i prica o zlu... zlu koje tinja u svakome od nas skriveno u najdubljoj tami nasih dusa", opisao je ovo izdanje Ivica Krajac.

Genre................: Rock opera
Source...............: CD
Year.................: 1995
Ripper...............: Easy CD-DA Extractor 10 & LITE-ON IHAS122-18
Codec................: LAME 3.96
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.1, ID3 v2.3, APE v2.000
Ripped by............: pparadiso on 2.2.2013
Included.............: NFO
Covers...............: All 150DPI

01. Introitus
02. Crna kraljica... jen, dva, tri
03. Sacrum i profanum
04. Zbudite se, Zagrepcanci
05. Sv. Marko, gda zazvoni
06. Prorocanstvo
07. Dosta
08. Dva strana svijeta
09. Prokletstvo
10. Pjesma o dobroti
11. Vivat Vinum Croatorum
12. Majko, preklinjem te
13. Ljubavna pjesma
14. Cetveropjev
15. Svet nek' zna
16. Gdje je tu Bog
17. Dvori nasih snova
18. Svadja
19. Hrvatska se nasla izmedju dva zida
20. Dusom i tijelom
21. Cudno
22. Mrtvo oko sudbine
23. O, Sotono, Sotono

Playing Time.........: 01:17:10
Total Size...........: 176.70 MB

Skenirani omoti: (150dpi)
Total Size...........: 7.79 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA« Poslednja izmena: 11 Maj 2017, 17:46:56 od strane pparadiso™ »
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!
 

Odg: Domace rock opere
« Odgovor #8 poslato: 19 Januar 2017, 20:53:13 »
 

Van mreže pparadiso™

 • ..:: drummer ::..
 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 847
 • -Pohvaljen: 13382
 • Prijatelj foruma
 • *********
 • 3711
  Poruke
 • ..:: drummer ::..
Vlada Jet Bend  - Mlinarev sin (2013)Jedan od najistaknutijih i najistrajnijih kantautora na nasim prostorima, Vladimir Jankovic - Dzet, na albumu "Mlinarev sin" je neumorno radio punih godinu dana, a predstavio ga je u Kamenoj sali Radio Beograda, pred brojnim prijateljima i ljubiteljima rokenrola. Da se radi o specificnom i jedinstvenom izdanju na domacem muzickom nebu govori cinjenica da album nije "obicno" dvostruko izdanje sa 32 muzicke numere, vec rok opera, ostvarenje koje moze da se smatra i rok radio dramom ili pak muzickim epom. "Ideja o rok operi nastala je jos 1976. godine kada sam kao clan "Crnih bisera" napisao ovu pesmu. Zelja je jedno, a mogucnosti drugo i, evo, 37 godina kasnije pred vama se nalazi prica o mlinarevom sinu Marku, o njegovom bendu "udi Mlinar i vodenicari", o usponima i padovima na sceni i, konacno, dramaticnoj zavrsnici jedne ljubavi koja je mogla da ga kosta i glave", kazao je Vladimir Jankovic - Dzet.

Bend:

Vladimir Jankovic - Dzet - autor svih pesama - vocal, bas, ritam gitara, daire, maracas
Ivan Milenkovic - gitara
Nemanja Tanaskovic - bubnjevi

Gosti na albumu:

Ljuba Ninkovic - prateci vokali
Darko Grujic, Dragan Raicevic - klavijature
DJ: Vojin Vojinovic
Vesti citao: Sveta Popovic

Genre................: Classic Rock, Rock opera
Source...............: CD
Year.................: 2013
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: LAME 3.96
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.0
Ripped by............: pparadiso on 4.9.2014
Included.............: NFO
Covers...............: Front Back

CD 01

01. Intro
02. Mlinarev sin
03. Bridge #1
04. Autobus
05. Bridge #2
06. Svetla grada
07. Bridge #3
08. Ludi bend
09. Hit
10. Bridge #4
11. Ludi kit
12. Bridge #5
13. Menadzer
14. Bridge #6
15. Vetar i dim
16. Bridge #7
17. Autoput
18. Bridge #8
19. Kada pijes
20. Bridge #9
21. Lova
22. Bridge #10
23. Dve kugle
24. Bridge #11
25. Nema nazad
26. Bridge #12
27. Kisna noc
28. Bridge #13
29. Mogu sve
30. Bridge #14
31. Sendvic i pivo

Playing Time.........: 01:13:12
Total Size...........: 167.55 MB

CD 02

01. Senka
02. Bridge #15
03. Igraj
04. Sam
05. Bridge #16
06. Nije to lako
07. Okreni obrni
08. Bridge #17
09. Zakon igre
10. Bridge #18
11. Na kraju puta
12. Bridge #19
13. Jos pamtim
14. Ljubav boli
15. Povedi me
16. Bridge #20
17. Cetiri zida
18. Bridge #21
19. Daleka obala
20. Bridge #22
21. Evo vam hit
22. Bridge #23
23. Kazem ne
24. Bridge #24
25 . Autoput
26. Bridge #25
27. Mlinarev sin

Playing Time.........: 01:10:59
Total Size...........: 162.49 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA« Poslednja izmena: 11 Maj 2017, 17:48:21 od strane pparadiso™ »
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda dobiti na iskustvo!