Nalazite se trenutno ovde:


*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !

Isaac Asimov - Druga zadužbina

Autor (Pročitano 323 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Isaac Asimov - Druga zadužbina
« poslato: 12 Novembar 2019, 10:45:18 »
 

Na mreži Agata

  • Zahvalnice
  • -Zahvalio: 5988
  • -Pohvaljen: 524012
  • Root Admin
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 15523
    Poruke
  • pazi kako hodaš, koračaš po mojim snovima
Isaac Asimov - Druga zadužbina
Nakon mnogo godina borbe, Zadužbina je razorena – uništena od strane Mazgova, mutanta koji može da upravlja ljudskim osećanjima. Ali šire se glasine da postoji Druga Zadužbina, skrivena negde na kraju galaksije, osnovana kako bi sačuvala znanje čovečanstva tokom mnogih vekova varvarstva. Mazgov nije uspeo da je pronađe iz prvog pokušaja – ali sada je siguran da zna gde se ona nalazi.

Sudbina Zadužbine je u rukama mlade Arkadije Darel, četrnaestogodišnjakinje sa strašnom tajnom. Dok se naučnici pripremaju za konačni obračun, preživeli stanovnici Zadužbine započinju očajničku potragu. I oni žele da unište Drugu Zadužbinu – pre nego što ona uništi njih.

Najbolji serijal u istoriji naučne fantastike

Trilogija Zadužbina dobila je nagradu Hjugo za najbolji SF serijal svih vremena. Prevedena je na sve značajnije svetske jezike i prodata u preko 20 miliona primeraka.

Isak Asimov (ru: ????? ??????, en: Isaac Asimov) (2. januar 1920. - 6. april 1992.) bio je američki pisac naučne fantastike i biohemičar ruskog porekla. Rođen je u Petrovićima u Smolenskoj oblasti, SSSR. Sa roditeljima emigrira u SAD kada mu je bilo tri godine. Nastanjuju se u Bruklinu, Njujork gde je i odrastao. Diplomirao je hemiju na Kolumbija univerzitetu 1939. a 1948. i doktorirao. Umro je od side jer je 1983. godine bio zaražen virusom HIV-a preko transfuzije koju je dobio dok je bio na operaciji srca. Ta činjenica je objavljena tek deset godina posle njegove smrti. Bio je dugogodišnji član Mense. Asteroid 5020 Asimov je dobio ime u njegovu čast. Veoma su poznati njegova tri zakona robotike koja glase: I zakon - Robot ne sme povrediti ljudsko biće niti ustezanjem od delanja dozvoliti da ono bude povređeno. II zakon - Robot se mora povinovati naređenjima koje dobija od ljudskih bića izuzev kada su ona u suprotnosti sa I zakonom. III zakon - Robot mora štititi svoju sopstvenu egzistenciju izuzev u slučaju kada je ta zaštita u suprotnosti sa I i II zakonom.

audio format
Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALADa nije okružen budalama, pametan čovjek često ne bi znao što da misli.