Nalazite se trenutno ovde:
                                                                                                                                                                       

*
MS Tim    D O B R O    D O S L I    ! ! !

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Domaće knjige / Tomislav K.- Hrvatski žigolo
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:19:29 »
Tomislav K.- Hrvatski žigolo


Ispovijest Tomislava K. u romanu “Hrvatski žigolo” digla je veliku prašinu u političkim krugovima. Knjiga opisuje frajerčinu koji za novac zadovoljava bogatašice i moćne žene, a mnoge od njih su se pronašle na stranicama knjige.

pdf

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA2
Domaće knjige / T.H. Grejč (Gradimir Pašćanović) - Hejzi i mrtva meta
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:18:43 »
T.H. Grejč (Gradimir Pašćanović) - Hejzi i mrtva meta


Do sada neobjavljen roman o legendarnom privatnom detektivu Hejziju. Ovog puta Hejzi ima pred sobom naizgled nemogu? zadatak, nemogu?u misiju. Da otkrije ko je podmetnuo eksploziv u njujorški metro, kojom prilikom je u stravi?noj eksploziji, sudaru vozova, požaru i panici nakon toga, poginulo nekoliko stotina ljudi. Da li se Al Kaida Osame Bin Ladena, nakon tragi?nog 11. septembra, vratila u Njujork? Knjiga je objavljena na srpskom jeziku, a razumeju je oni kojima je maternji hrvatski ili bosanski.

pdf

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


3
Domaće knjige / Stojana Magdelinić - Olivera
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:17:51 »
Stojana Magdelinić - Olivera


Roman Olivera, o suncolikoj Srpkinji Oliveri, kćeri Lazarevoj i sestri Stefanovoj, pisan s velikom dozom emotivnosti, u uzvišenom tonu, katkad ekstatično, zanesenjački, u svečanom, ekoro biblijskom stilu, sa elementima neoromantizma, svojevrstan je spomenik sestrinskoj ljubavi i ljubavi za rodnu grudu.

pdf
Obrada: Disco Ninja


Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA4
Stručna literatura / Sima Ćirković i Rade Mihaljčić - Leksikon srpskog srednjeg veka
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:16:55 »
Sima Ćirković i Rade Mihaljčić - Leksikon srpskog srednjeg veka


Leksikon srpskog srednjeg veka zamišljen je i ostvaren kao priručnik koji nastoji da osvetli jedan srazmerno slabo poznati aspekt ranog perioda srpske istorije. Poznato je da svaka istorijska epoha ima više „lica", aspekata koji ne pobuđuju jednaku pažnju. Prirodno je i neizbežno da se čak i najobimnija istorijska dela ne zadržavaju na onome što ostaje relativno nepromenljivo u pozadini zbivanja. Zaokupljena onim što se menja i kreće, što ispunjava istorijski proces dinamikom, takva dela podrazumevaju da je čitaocu poznat i sam po sebi razumljiv čitav jedan svet pojava, dalek i različit od sveta u kome živimo. Sasvim je razumljivo da se ne može povodom svake bitke govoriti o oružju koje se u to vreme upotrebljavalo ili o ratnoj veštini koju su vojskovođe primenjivale, da se, određujući sadržaj nekog srednjovekovnog geografskog naziva, ne može objašnjavati šta se tada u srpskim spomenicima podrazumevalo pod zemljom, poljem, planinom ili gorom. Isto tako, razumljivo je da se, opisujući književna dela stare srpske biblioteke, neće govoriti o pisaćem materijalu i priboru, nastajanju i opremi rukopisa; beleženje privrednog uspona ili opadanja neće povlačiti sobom prikaz novca, kredita ili načina trgovanja.

pdf

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA5
Domaće knjige / Odg: Sally Green - Half bad trilogija
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:15:59 »
Sally Green - Ljubav u meni


Kako bi spasio društvo koje ga prezire, mora riskirati da izgubi što najviše voli…

Savez gubi u ratu. A njegovo najjače oružje, Nathan, na rubu je ludila. Kako bi obranio Savez i spriječio njegovo uništenje, Nathan se mora pretvoriti u vrhunsko oružje u borbi protiv neprijatelja. Iako ubija lovce gdje god stigne, kraju ratu i vladavini Vijeća ne vidi se kraja. Nathan je i u potrazi za Annaliseom, bivšom ljubavi, kojoj se očajnički želi osvetiti za njezinu nezamislivu izdaju.

Lovci, svi redom bijele vještice i vješci, opet su u ofenzivi i nitko među crnima više nije siguran – ama baš nigdje! Njegov ga najbolji prijatelj Gabriel nagovara da pobjegnu od svega i počnu živjeti mirnim životom. No, ni Gabrielova ljubav nije dovoljna da Nathana spasi od rata ali i od njega samoga – od onoga što je postao…

pdf

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA6
Domaće knjige / Odg: Sally Green - Half bad trilogija
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:13:19 »
Sally Green - Divlje u meni

„Imat ćeš moćan dar, ali kako se služiš njime pokazat će jesi li dobar ili zao!“

U suvremenoj Engleskoj, gdje dvije zaraćene vještičje frakcije slobodno žive u ljudskoj zajednici, sedamnaestogodišnjeg Nathana, izvanbračno dijete najmoćnijeg i najnemilosrdnijeg crnog vješca, smatra se oličenjem iskonskoga zla. Ni u koga se ne može pouzdati niti igdje skloniti. Mora bježati i skrivati se kako bi preživo… Lovci ga prate u stopu ne libeći se poduzeti sve u svojoj moći kako bi ga se domogli, a preko njega i njegova oca, Marcusa.

Nathan konačno susreće oca i primivši od njega tri dara, postaje punokrvni odrastao vještac i nastavlja bijeg. No, pritom je odlučan pronaći prijatelja Gabriela i spasiti Annaliseu, koju je zatočila crna vještica zvana Mercury. Ipak, kako bi uspio u tome, prvo se mora naučiti služiti svojim darom – čudesnom i neobuzdanom moći koja bi mogla u potpunosti ovladati njime.

Za to vrijeme Soul O’Brien preuzima vodstvo nad Vijećem bijelih vještica i rat koji je pokrenuo protiv crnih vještica širi se na Europu. No, crne i bijele vještice najednom povlače nečuveni potez udružujući se kako bi pružili otpor Vijeću. Van Dal, tajanstvena crna vještica, uspijeva pridobiti i Nathana na stranu pobunjeničkog  Saveza i on se ubrzo bori rame uz rame sa starim prijateljima i neprijateljima. Ali može li uistinu vjerovati pobunjenicima ili je u pitanju tek zamka?

jezik: sr
format: pdf, latinica

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


7
Domaće knjige / Robert Heinlein - Metuzalemova deca
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:08:35 »
Robert Heinlein - Metuzalemova deca


"Metuzalemova djeca" (1958) u središtu svog zapleta nose motiv DUGOVJEČNOSTI. Buduće, CIVILIZIRANO I DOBRO KONTROLIRANO DRUŠTVO otkriva da neki njegovi pripadnici posjeduju "tajnu" dugovječnosti. Odjednom to je društvo spremno je pogaziti sve svoje CIVILIZACIJSKE OBZIRE u nastojanju da se domogne "tajne". Posljedica je BIJEG DUGOVJEČNIH U MEĐUZVJEZDANI PROSTOR.

pdf

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA8
Domaće knjige / Lucinda Riley - Svetlo u prozoru
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:07:46 »
Lucinda Riley - Svetlo u prozoru


Snažna priča o ljubavi, ratu i, nadasve, o oproštaju.
SADAŠNJOST: Emili de la Martinijer se oduvek opirala svom aristokratskom poreklu. Posle smrti njene glamurozne, rezervisane majke, obrela se sama na svetu, kao jedina naslednica velikog porodičnog doma na jugu Francuske. Jedna stara sveska pesama vodi je u potragu za misterioznom i lepom Sofijom, čija je tragična ljubav promenila kurs porodične istorije.

PROŠLOST: London 1943. Mlada službenica Konstans Karuters mobilisana je u kontraobaveštajnu službu i u jeku rata stiže u okupirani Pariz.

Pošto u prvih nekoliko sati u Francuskoj ne uspe da ostvari agentske veze, slučajno će se naći u jednoj bogatoj porodici upletenoj u smrtonosnu igru tajni i laži. Primorana da odustane od svog identiteta i svih veza s domovinom i voljenim mužem, Konstans biva uvučena u zapetljanu mrežu obmane, čije će posledice uticati na buduće generacije.

Kada Emili otkrije skrivenu odaju u vinskom podrumu porodične kuće, shvatiće da su njeni aristokratski preci bili povezani sa Francuskim pokretom otpora za vreme Drugog svetskog rata. Dok otkriva porodične tajne, Emili se upušta i u lično putovanje kroz vreme, shvativši da joj zamak može pružiti tumačenje sopstvene teške prošlosti i konačno otključati budućnost.

„Roman koji potvrđuje zašto je Lusinda Rajli toliko cenjena autorka. Priča je kompleksna i promišljena a opet veoma uzbudljiva, emotivna, čak i duhovita. Stil je jasan i u pravoj meri dramatičan, a Rajlijeva majstorski vodi likove tako da ne možete ni u jednom trenutku predvideti šta će se sledeće dogoditi. Knjiga koju ćete čitati sa uživanjem.“


pdf

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA

9
Domaće knjige / Jovanka Kalić - Srbi u poznom srednjem veku
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 00:06:02 »
Jovanka Kalić - Srbi u poznom srednjem veku


Knjiga Srbi u poznom srednjem veku autora Jovanke Kalić nudi čitaocu pogled na Srbiju od Maričke bitke do turskih osvajanja i pada Smedereva 1459. godine. Prilike u poznosrednjovekovnoj Srbiji bile su znatno složenije nego ranije - društvo se ubrzano menjalo, pa i tradicionalni oblik njegovog organizovanja. Dolazi do razvoja privrede i gradova, kao i dubokih političkih promena zbog napada Turaka, a uz stara, javljaju se i nova duhovna i kulturna strujanja, od Svete gore do evropske renesanse. Autor je u istorijsko izlaganje uveo sva svedočanstva prošlosti - povelje, letopise, arheološke podatke, umetničke izraze (slikarstvo, skulpturu, arhitekturu, primenjenu umetnost). Uz osnovni tekst dati su odlomci iz istorijskih izvora i književnih dela. Reč o srednjem veku prati reč iz srednjeg veka, što predstavlja značajan istorijski dokument a pruža i veliku pomoć čitaocu u boljem razumevanju istorijskih prilika.

pdf

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA10
MegaSrbija caffe / Odg: Pesma koju slušate trenutno
« Poslednja poruka od strane Agata poslato 14 Decembar 2018, 23:36:19 »
Stranice: [1] 2 3 ... 10