Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim

D O B R O D O S L I    ! ! !

Lap top secka prilikom reprodukcije video materijala

Autor (Pročitano 304 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Lap top secka prilikom reprodukcije video materijala
« poslato: 06 Maj 2023, 11:31:23 »

Van mreže samsungs4

• Zahvalnice
  • -Zahvalio: 321
  • -Pohvaljen: 4
  • Nov član
  • **
  • 10
Imam problem sa seckanjem video snimka. Recimo ako pustim u ovom formatu Will.Trent.S01.1080p.WEBRip.x265-RARBG krene da secka slika kasni ton za 2-3 secunde itd itd. Ako pak pustim u ovom formatu  Will.Trent.S01.720p.AMZN.WEBRip.DDP5.1.x264-NTb[rartv sve radi perfektno. Bluray nece ni da cuje da reprodukuje to secka do iznemoglosti.

Windows 10 instaliran i dodata prosle godine jos jedna memorija kompatibilna od 4gb

Intel® Core™ i5-2410M Prozessor
39,6cm (15,6”) , Toshiba TruBrite® HD TFT Hochhelligkeits-Display mit LED-Hintergrundbeleuchtung und 16:9 Seitenverhältnis
Festplatte 500 GB
4 GB, DDR3 RAM (1.333 MHz)
NVIDIA® GeForce® GT 525M mit CUDA™ Technologie

Bilo koji player da koristim secka video.

Odg: Lap top secka prilikom reprodukcije video materijala
« Odgovor #1 poslato: 06 Maj 2023, 19:22:20 »

Van mreže Praetorious

• Zahvalnice
  • -Zahvalio: 23962
  • -Pohvaljen: 33818
  • Moderator foruma
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 1128
Probajte instalirati nove codece. Najbolji na tržištu su K-Lite Codec Pack, odaberite Standard verziju i instalirajte:

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA

Ukoliko to ne pomogne, onda je problem do hardwera, dekodiranje HEVC (x265) formata zahtijeva više sistemskih resursa od x264. Ta konfiguracija bi trebala bez problema to odraditi, no moguće je da negdje postoji usko grlo. Pogledajte da se u pozadini ne vrti neki resursima gladni proces.
U slučaju mrtvih linkova na mojim postovima, pošaljite mi poruku.

« Odgovor #2 poslato: 14 Maj 2023, 08:11:34 »

Van mreže samsungs4

• Zahvalnice
  • Nov član
  • **
  • 10
Dignut nov sistem i nista bolje nije. Star je pretpostavljam.

« Odgovor #3 poslato: 15 Maj 2023, 21:51:04 »

Van mreže Praetorious

• Zahvalnice
  • -Zahvalio: 23962
  • -Pohvaljen: 33818
  • Moderator foruma
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 1128
Pa mašina jeste stara, ali ipak... CPU je dvojezgraš sa 4 threada, 2.9GHz - to bi trebalo progutati HEVC bez problema. nVidia ima 1 GB spore DDR3 memorije i to je guši, ali i to bi trebalo raditi. Možđda da probate ići sa softwerskim dekodiranjem, ne hardwerskim, da vidite kako sam CPU radi dekodiranje videa? Možda bude bolje, možda gore - ostaje da se vidi.
Ako ništa drugo, zadovoljite se sa 720p rezlucijama, ništa drugo se ne može uraditi  :sorry:
U slučaju mrtvih linkova na mojim postovima, pošaljite mi poruku.

« Odgovor #4 poslato: 18 Maj 2023, 15:25:59 »

Van mreže zarebr

• Zahvalnice
  • -Zahvalio: 154
  • -Pohvaljen: 62
  • Nov član
  • **
  • 4
Ima veze sa tim kako je enkodiran video (kompresovan). Svi ti novi formati malih veličina svoj visok kvalitet duguju visokoj kompresiji, koju moderne mašine hardverski dekodiraju (dekomprimuju) bez problema.

Najčešće kada je podrška za x264, x265, AV1 dekodiranje prisutna na hardverskom nivou (CPU ili GPU), onda nema nikakvih problema, jer taj posao obavljaju dekoderi namenjeni tom poslu, i ostatak sistema je rasterećen. Medjutim, u tvom slučaju, ni CPU ni grafika ne podržavaju hardverski dekoding, i taj proces se odvija softverski (mnogo veće opterećenje za procesor), plus jako malo RAM memorije (4GB je malo čak i za osnovne radne procese a kamoli za obradu videa *on the fly*)...

Tako da preporuka je, ako baš želiš da ostaneš na trenutnoj konfiguraciji, potražiš još jedan ram modul sličan svom 4 Gb LPDDR3, trebalo bi da osetiš znatnu razliku u radu.

« Odgovor #5 poslato: 21 Maj 2023, 05:45:36 »

Van mreže samsungs4

• Zahvalnice
  • Nov član
  • **
  • 10
Ima veze sa tim kako je enkodiran video (kompresovan). Svi ti novi formati malih veličina svoj visok kvalitet duguju visokoj kompresiji, koju moderne mašine hardverski dekodiraju (dekomprimuju) bez problema.

Najčešće kada je podrška za x264, x265, AV1 dekodiranje prisutna na hardverskom nivou (CPU ili GPU), onda nema nikakvih problema, jer taj posao obavljaju dekoderi namenjeni tom poslu, i ostatak sistema je rasterećen. Medjutim, u tvom slučaju, ni CPU ni grafika ne podržavaju hardverski dekoding, i taj proces se odvija softverski (mnogo veće opterećenje za procesor), plus jako malo RAM memorije (4GB je malo čak i za osnovne radne procese a kamoli za obradu videa *on the fly*)...

Tako da preporuka je, ako baš želiš da ostaneš na trenutnoj konfiguraciji, potražiš još jedan ram modul sličan svom 4 Gb LPDDR3, trebalo bi da osetiš znatnu razliku u radu.

Pa, u sustini ne treba mi nista bolje. Surfam, gledam, serije filmove i to je to. Mora da vidim sa komsijom jel moze da se ubudzi jos te memorije, mada i ovako mi je ok. Pitao sam vise iz radoznalosti sta bi mogo biti problem.