Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE

OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE: NEMOJTE PRIJAVLJIVATI NEISPRAVNE UPTOBOX LINKOVE, HOSTER UPTOBOX VIŠE NIJE U FUNKCIJI.TAKOĐE, NEMOJTE NI POSTAVLJATI NEPOTREBNE KOMENTARE U VEZI NEISPRAVNIH LIKOVA U TEME KOJE IH SADRŽE I TIME SPAMOVATI FORUM.TRAŽIMO REŠENJE I DRUGI HOSTER ZA POSTAVLJANJE LINKOVA, MOLIMO ČLANOVE DA BUDU STRPLJIVI.OVO JE SITUACIJA ZA KOJU NE POSTOJI BRZO I LAKO REŠENJE, A GAŠENJEM UPTOBOX HOSTERA JE NANETA OGROMNA ŠTETA I NAŠEM FORUMU A I DRUGIMA KOJI SU KORISTILI TAJ HOSTER KAO PRIMARNI.ZA OBNOVU LINKOVA NAJBOLJE JE KONTAKTIRATI AUTORE TEME PREKO PP DA SE NE BI FORUM NEPOTREBNO ZATRPAVAO PRIJAVAMA.

* PRAVILA FORUMA - OBAVEZNO PROČITATI PRE POSTAVLJANJA TEMA

KODIRANJE LINKOVA
Sve linkove ili grupe linkova koji vode ka drugim sajtovima, a koje ostavljate u svojim porukama morate staviti izmedju odgovarajućih CODE (#) tagova. Da bi linkovi bili vidljivi, treba kliknuti na dugme "Hvala" koje je obojeno plavim slovima, i nalazi se ispod avatara korisnika koji je postavio temu ili post.

DUPLIRANJE TEMA
Pre nego što želite da otvorite neku temu i postavite neke linkove...izvršite PRETRAGU. Izaberete željenu sekciju i namestite da Vam pretraga prikaže rezultate kao TEME, da biste imali sto pregledniji uvid u postavljene teme na forumu i da izbegnete da postavite duplikat.Za lakšu pretragu, koristite INDEX LISTE.

POSTAVLJANJE TEMA
Da biste sebi i drugim članovima olakšali pretragu na forumu, potrebno je da temama date originalne nazive i godine proizvodnje.


Razvrstavanje knjiga u delu foruma Biblioteka

Autor (Pročitano 477 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Razvrstavanje knjiga u delu foruma Biblioteka
« poslato: 11 Oktobar 2020, 18:29:29 »
 

Van mreže Бодин

  • Zahvalnice
  • -Zahvalio: 1902
  • -Pohvaljen: 167138
  • Global Moderator
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 8406
    Poruke
  • "Sliko me je paparaco dok sam jezikom palac'o"
Razvrstavanje knjiga u delu foruma Biblioteka

Sve knjige moraju imati obavezno ime i prezime autora, osim u slučaju da ne postoji.

Poželjno je navesti ako se u temi nalazi:
 /Skripta,  /Brošura  / Deo Knjige / Prospekt / Priručnik  / Serijal / Trilogija  / I-IX Tom  / 5 Izdanje ...../Audio knjiga  / Audio book......

U Domaćim knjigama se nalaze isključivo knjige na „ našim jezicima tj domaćim “.

U Audio knjigama bitno je napomenuti format knjige da li je mp3, wav.... i ovde se takodje nalaze knjige pretežno na „ našim jezicima tj domaćim “ , obavezno napomenuti ako je knjiga na nekom drugom jeziku zbok slabovidih korisnika molim Vas da se ovo poštuje inače ih dovodimo u zabludu. 

Stručne knjige - opšti deo: sadrži knjige, skripte... ne isključivo na „ našim jezicima tj domaćim mogu i ostali jezici “, i to one koje nemaju svoje podforume: matematika fizika hemija astrologija, biologija, muzika, geografija........itd.


Dečije knjige je sve vezano za decu od slikovnica knjiga bojanki udžbenika lektire ... bilo koji jezik samo je bitno naglasiti da nije na  „ našim jezicima tj domaćim “

It, računarstvo i elektrotehnika;
Učenje jezika;
Sve o biljkama;
Kulinarstvo;
Zdravlje medicina i psihologija;
Kako se crta i slika;
Istorija, filozofija i teologija;
Enciklopedije

-------> sadrže sve što ima veze sa njihovim nazivom tj tom tematikom, a to znači skripte, knjige, udžbenike,  prospekti, brošure, priručnik .... na bilo kom jeziku i u bilo kom formatu: pdf, epub mobi djvu....


Strne knjige podforum je u fazi gašenja jer je uzaludan samo nam pravi posao niko živi to ne posećuje.

Albumi za sličice će nažalost verovatno biti ugašeni ali to je još u fazi oživljavanja ako uspemo ostaje ako ne brišemo.

Časopisi tu nema šta mnogo da se objašnjava naziv časopisa je obavezan kao i naznaka na kom je jeziku.

Stripovi
ime stripa (godina uvek u zagradi)(u zaagradi i naziv na stranom jeziku)/ izdavač ili obrađivač kosa crta
ime autora ilustratora nije obavezno

npr.
Artemis & Ubica (2020) / Praetorious-Release
Venera (Venus) (2015-2016) / Praetorious-Release


   Biblioteka foruma MegaSrbija