Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE

OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE: NEMOJTE PRIJAVLJIVATI NEISPRAVNE UPTOBOX LINKOVE, HOSTER UPTOBOX VIŠE NIJE U FUNKCIJI.TAKOĐE, NEMOJTE NI POSTAVLJATI NEPOTREBNE KOMENTARE U VEZI NEISPRAVNIH LIKOVA U TEME KOJE IH SADRŽE I TIME SPAMOVATI FORUM.TRAŽIMO REŠENJE I DRUGI HOSTER ZA POSTAVLJANJE LINKOVA, MOLIMO ČLANOVE DA BUDU STRPLJIVI.OVO JE SITUACIJA ZA KOJU NE POSTOJI BRZO I LAKO REŠENJE, A GAŠENJEM UPTOBOX HOSTERA JE NANETA OGROMNA ŠTETA I NAŠEM FORUMU A I DRUGIMA KOJI SU KORISTILI TAJ HOSTER KAO PRIMARNI.ZA OBNOVU LINKOVA NAJBOLJE JE KONTAKTIRATI AUTORE TEME PREKO PP DA SE NE BI FORUM NEPOTREBNO ZATRPAVAO PRIJAVAMA.

Mosor P. Zrinka J. - Priručnik za zaštitu mora i prepoznavanje živog svijeta...

Autor (Pročitano 187 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

 

Na mreži Agata

  • Zahvalnice
  • -Zahvalio: 10892
  • -Pohvaljen: 405953
  • Root Admin
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 16774
    Poruke
Mosor P. Zrinka J. - Priručnik za zaštitu mora i prepoznavanje živog svijeta JadranaSvi mi volimo naše more, hranimo se iz njega, plovimo njime, pišemo mu pjesme... Ali koliko ga razumijemo i koliko znamo o njemu? Ne koliko mislimo da znamo, već koliko zaista znamo? Jer ako znamo puno i razumijemo posljedice naših radnji koje onda opravdanje imamo kada tretiramo Jadran kao veliki plavi kontejner ili kao rezervoar neiscrpnih zaliha morskih organizama moje uzimamo bilo kada, bilo gdje i u bilo kojim količinama? Kada betoniramo i nasipavamo prirodne obale ili ga ugrožavamo eksploatacijom nafte?

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce kao odgovore na ovakva pitanja i izazove priredila je i izdala Priručnik za zaštitu mora i prepoznavanje živog svijeta Jadrana.

„Priručnik se sastoji iz dva dijela, jednog koji obuhvaća i opisuje prijetnje Jadranskom moru te alate, mehanizme i postupke kojima se te prijetnje mogu smanjiti ili ukloniti, a drugi dio Priručnika donosi opise i fotografije za prepoznavanje 200 jadranskih vrsta (od alga do riba i morskih sisavaca), a namijenjen je studentima prirodoslovnih znanosti, roniocima te svim zaljubljenicima u more i onima koji o moru žele znati više“ kaže biolog Mosor Prvan, uz Zrinku Jakl, urednik Priručnika.

Udruga Sunce će Priručnik koristiti za potrebe terenskog rada na kartiranju vrsta i staništa te priručnik za sada neće biti u slobodnoj prodaji jer su tiskali ograničene količine (600 komada) predviđene projektom. Kako bi se sadržaj ipak mogao ponuditi svim ljubiteljima mora, omogućen je besplatan pristup pdf izdanju Priručnika kojeg možete pronaći.

pdf
latinica
e izdanje
Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


  Biblioteka foruma MegaSrbija