Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !

Bojana Kovačević Petrović - Digitalni život

Autor (Pročitano 91 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bojana Kovačević Petrović - Digitalni život
« poslato: 10 Decembar 2022, 12:49:25 »
 

Van mreže Agata

  • Zahvalnice
  • -Zahvalio: 10561
  • -Pohvaljen: 340590
  • Root Admin
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 15977
    Poruke
Bojana Kovačević Petrović - Digitalni životŠpanska i hispanoamerička priča novog milenijuma Zamena magičnog realizma virtuelnim započela je jednu novu eru savremene književnosti u kojoj se univerzalno špansko govorno područje, kao prostor bez granica, sada manifestuje i kroz prisustvo interneta i novih tehnologija u savremenoj književnosti, i to iz perspektive otuđenja, emocije, apokalipse, apsurda, borbe za identitet.
Ova antologija savremene španske i hispanoameričke priče u fokus interesovanja postavlja upravo jednu od preokupacija Novog doba, a to je ekspanzija digitalnih svetova, onih fenomena modernih tehnologija koji eksplicitno, ili pak posrednički utiču na svest i život savremenog čoveka.
Zbirka predstavlja subjektivan izbor dvadeset pet priča u kojima se nove tehnologije pojavljuju kao motiv, simbol, znak ili usputni detalj u mislima, snovima, košmarima, mašti ili svakodnevnom životu dvadeset troje savremenih autora sa španskog govornog područja. Kao jedan od aspekata ogromnog bogatstva španske i hispanoameričke priče i njene raznolikosti, ovaj izbor obuhvata šesnaest književnika
i sedam književnica iz devet zemalja: Španije, Meksika, Argentine, Perua, Čilea, Bolivije, Kolumbije, Dominikanske Republike i Gvatemale, rođenih između 1958. i 1983. godine.
Kroz zaista autentične, neponovljive narativne pasaže ispisane rukom savremenih senzibiliteta, svaka priča direktno ili na posredan način postavlja pitanje da li mi, savremeni ljudi, zaista živimo u knjizi zvanoj „Gugl”, ili smo i dalje samosvesni i brižni prema našim partnerima, rođacima, deci, ljubavnicima, a naročito (realno-virtuelnim) strahovima.

pdf
srpski, latinica
Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA  Biblioteka foruma MegaSrbija  https://uptobox.com/affiliate?aff_id=10846507