Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !

Lokacije saobraćajnih kamera u Pančevu

Autor (Pročitano 131 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Lokacije saobraćajnih kamera u Pančevu
« poslato: 17 Jun 2021, 17:49:58 »
 

Van mreže Бодин

  • Zahvalnice
  • -Zahvalio: 2035
  • -Pohvaljen: 156910
  • Global Moderator
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 8404
    Poruke
  • "Sliko me je paparaco dok sam jezikom palac'o"
Lokacije saobraćajnih kamera u Pančevu


U protekle dve godine malo kome nije zapao za oko sve veći broj kamera za video nadzor u Beogradu, ali i još nekim gradovima Srbije.

Razvoj sistema za video nadzor saobraćaja započet je još krajem 2018. godine, da bi do današnjeg dana u Beogradu bilo evidentirano više od 1 500 fiksnih i pokretnih CCTV kamera. Tokom 2020. godine iste su registrovane i u Čačku, Kragujevcu, a od nedavno i u Pančevu.

Postavljanje ovolikog broja kamera za cilj bi trebalo da ima povećan nivo kontrole i sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, ali i Pančevaca uopšte.

Najveći broj kamera trebalo bi da bude u službi kontrole poštovanja saobraćajnih propisa, pre svega brzine, vožnje bez svetala, korišćenja mobilnog telefona u vožnji, nevezivanja sigurnosnog pojasa i poštovanja horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Stoga, pojedine kamere će radi bržeg i lakšeg rasvetljavanja spornih situacija u saobraćaju, prepoznavati registarske tablice, ali nije poznato u kom trenutku će se početi i sa primenom sistema video nadzora u istom.

Naime, iz pančevačke policije navode da su u ovom trenutku samo dve kamere u gradu aktivne – prva na raskrsnici ulica Svetog Save i Vojvode Radomira Putnika (beleži nepoštovanje semaforske signalizacije i brzinu kretanja vozila), a druga u ulici Stevana Šupljikca, u blizini raskrsnice sa ulicom Milke Marković (beleži nepoštovanje brzine kretanja vozila). Preostale kamere, navodno, još uvek nisu u funkciji.

Prethodnih meseci u Pančevu je evidentirana 31 lokacija sa instaliranim kamerama za video nadzor, a iskustva iz drugih gradova ukazuju da bi ih u narednom periodu moglo biti i više.
[/size]


MAPA
   Biblioteka foruma MegaSrbija
https://uptobox.com/affiliate?aff_id=10846507