Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE

OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE: NEMOJTE PRIJAVLJIVATI NEISPRAVNE UPTOBOX LINKOVE, HOSTER UPTOBOX VIŠE NIJE U FUNKCIJI.TAKOĐE, NEMOJTE NI POSTAVLJATI NEPOTREBNE KOMENTARE U VEZI NEISPRAVNIH LIKOVA U TEME KOJE IH SADRŽE I TIME SPAMOVATI FORUM.TRAŽIMO REŠENJE I DRUGI HOSTER ZA POSTAVLJANJE LINKOVA, MOLIMO ČLANOVE DA BUDU STRPLJIVI.OVO JE SITUACIJA ZA KOJU NE POSTOJI BRZO I LAKO REŠENJE, A GAŠENJEM UPTOBOX HOSTERA JE NANETA OGROMNA ŠTETA I NAŠEM FORUMU A I DRUGIMA KOJI SU KORISTILI TAJ HOSTER KAO PRIMARNI.ZA OBNOVU LINKOVA NAJBOLJE JE KONTAKTIRATI AUTORE TEME PREKO PP DA SE NE BI FORUM NEPOTREBNO ZATRPAVAO PRIJAVAMA.

Crne tačke Beograda: opšta i manje poznata mesta saobraćajnih nezgoda

Autor (Pročitano 262 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

 

Van mreže Бодин

  • Zahvalnice
  • -Zahvalio: 1902
  • -Pohvaljen: 167138
  • Global Moderator
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 8406
    Poruke
  • "Sliko me je paparaco dok sam jezikom palac'o"
Crne tačke Beograda – opšta i manje poznata mesta saobraćajnih nezgoda
„Čukanje” sa materijalnom štetom
Istina, najveći procenat ovakvih akcidenata svodi se na takozvano „čukanje” sa posledicama u vidu materijalne štete. U periodu od početka 2020. do septembra ove godine, u Beogradu je bilo čak 5 654 ovakvih situacija.

Iskusan vozač mogao bi odmah pretpostaviti da su dve najkritičnije lokacije u Beogradu - kružni tokovi na Autokomandi i Slaviji. Međutim, pored ove dve raskrsnice kao crne tačke izdvajaju se i:

ugao ulica Vojislava Ilića i Ustaničke
ugao Cvijićeve i Bulevara despota Stefana,
raskrsnica ispred Terazijskog tunela
rakrsnica kod šoping centra Ušće
kružni tok kod opštine Novi Beograd
kružni tok kod Bogoslovije
raskrsnica kod Lidla na Čukarici
Interesantno je da se najveći broj ovakvih nezgoda događao u popodnevnom „špicu” između 15 i 18 časova, što indicira da bi, osim zagušenja, uzrok mogao biti eventualni pad koncentracije vozača nakon napornog radnog dana, te nestrpljenje da se što pre stigne na odredište


Saobraćajne nezgode sa povređenim licima
U istom periodu, broj saobraćajnih nezgoda sa posledicama koje (osim materijalne štete), podrazumevaju i povređene putnike iznosio je 1664.

Uzroci ovakvih nezgoda u najvećem broju slučajeva bili su neprilagođena brzina odnosno nepoštovanje saobraćajnih pravila od strane samih vozača.

Interesantno je da se u ovom kontekstu kao „najcrnja” tačka izdvaja Mostarska petlja, dok za njom blago zaostaju raskrsnica Nemanjine i Kneza Miloša, Autokomanda, raskrsnica Ruzveltove i Bulevara kralja Aleksandra, Radnička ulica i ponovo ugao Vojislava Ilića i Ustaničke.

Kao i u prethodnom slučaju, najveći broj ovakvih nezgoda događao se tokom popodnevnih gužvi, u periodu od 15 do 18 časova.


Saobraćajne nezgode sa ljudskim žrtvama
Nažalost, u navedenom periodu dogodile su se i 24 saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, a na kojim lokacijama je dolazilo do istih može se jasno videti na mapi ispod teksta.

Za razliku od prva dva slučaja, ovakve saobraćajne nesreće događale su se pretežno u noćnim satima između 22 časa uveče i 6 sati ujutro, kada su saobraćajnice znatno rasterećenije nego u prethodnim situacijama.

Ovaj podatak kao uzrok može istaći umor vozača, ali sasvim sigurno i njihovo nesavesno ponašanje - neprilagođenu brzinu, nepoštovanje prava prvenstva i vožnju pod uticajem alkohola.
MAPE« Poslednja izmena: 17 Jun 2021, 17:44:01 od strane Бодин »
   Biblioteka foruma MegaSrbija