Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim    D O B R O D O S L I    ! ! !
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE

OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE: NEMOJTE PRIJAVLJIVATI NEISPRAVNE UPTOBOX LINKOVE, HOSTER UPTOBOX VIŠE NIJE U FUNKCIJI.TAKOĐE, NEMOJTE NI POSTAVLJATI NEPOTREBNE KOMENTARE U VEZI NEISPRAVNIH LIKOVA U TEME KOJE IH SADRŽE I TIME SPAMOVATI FORUM.TRAŽIMO REŠENJE I DRUGI HOSTER ZA POSTAVLJANJE LINKOVA, MOLIMO ČLANOVE DA BUDU STRPLJIVI.OVO JE SITUACIJA ZA KOJU NE POSTOJI BRZO I LAKO REŠENJE, A GAŠENJEM UPTOBOX HOSTERA JE NANETA OGROMNA ŠTETA I NAŠEM FORUMU A I DRUGIMA KOJI SU KORISTILI TAJ HOSTER KAO PRIMARNI.ZA OBNOVU LINKOVA NAJBOLJE JE KONTAKTIRATI AUTORE TEME PREKO PP DA SE NE BI FORUM NEPOTREBNO ZATRPAVAO PRIJAVAMA.

Phil Capone - Naučite svirati gitaru - Početnički tečaj akustične i električne

Autor (Pročitano 486 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

 

Van mreže Dejan.

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 2204
 • -Pohvaljen: 77404
 • VIP
 • Prijatelj foruma
 • *
 • 3322
  Poruke
Phil Capone - Naučite svirati gitaru - Početnički tečaj akustične i električne

Naučite svirati gitaru na lak način, slijedeći jednostavne, u slikama objašnjene lekcije koje će vas vrlo brzo osposobiti za improviziranje. Saznajte sve što morate znati kako biste počeli svirati sa stilom: od biranja gitare i čitanje tablatura do učenja uzoraka i sviranja nepotpunih akorda.

Ova se knjiga među ostalima izdvaja namjerom autora da naučite svirati bez mnogo muke. Uz konvencionalno TAB označivanje nota (tablatura), nudi se i jednostavno notno označivanje ritmičkih uzoraka. Previše knjiga za samouke gitariste skriva taj ključan element, što učenike zbunjuje i frustrira jer glazbu s papira ne mogu prenijeti na gitaru.

Na početku su knjige naznačeni pravilni položaji ruku i najbolji stav tijela. Isto tako, na jasan i iscrpan način objasnit će vam se kako se koristi trzalica, a kako svira prstima. Kako biste najbolje iskoristili ovu knjigu ne morate imati dvije gitare - sve su lekcije smišljene tako da se mogu primijeniti gotovo na svakoj gitari.

U knjizi se nalazi trideset samostalnih lekcija (od kojih vas mnoge uče i melodiju i pratnju) i pregled akorda (suzvuka) u kojem se svaki durski i molski kvintakord (trozvuk) te dominantni septakord, koji će vam ikada trebati, predstavlja s po dva hvata. U dijelu u kojem su obrađene ljestvice jasno se opisuju po dva različita oblika četiriju važnih vrsta ljestvica u svih 12 tonaliteta.

Progresije akorda i riffovi objašnjeni su pomoću jasnih dijagrama, a dodatne fotografije pokazuju ispravne položaje prstiju.

Posebno je poglavlje posvećeno vodiču za kupnju gitare koji ne opisuje samo različite vrste gitara koje se mogu naći na tržištu, nego se bavi i izborom pravog pojačala te osnovnom dodatnom opremom koja vam može zatrebati.

I na kraju, budući da je oprema knjige praktična i kompaktna sa spiralnim uvezom, bit će vam lako imati je stalno uza sebe. Užitak učenja zajamčen vam je jer vam se knjiga neće nikad usred lekcije zatvoriti. I zato: gitaru u ruke, krećemo!

Phil Capone studirao je gitaru na Sveučilištu u Newcastleu i uglednoj Guildhall glazbenoj školi u Londonu. Phil često nastupa na londonskoj džez sceni, a ima i stalan angažman s vlastitim kvintetom. Predaje na Institutu suvremejpg glazbenog izraza (bivši Institut za gitaru) u Londonu te školi King Alfred u Hampsteadu, a redovito surađuje i u časopisu Total Guitar.

sken
pdf
latinica
Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA
« Poslednja izmena: 04 Februar 2023, 19:07:01 od strane Agata »
 


 

Na mreži Agata

 • Zahvalnice
 • -Zahvalio: 10892
 • -Pohvaljen: 405953
 • Root Admin
 • Prijatelj foruma
 • *
 • 16774
  Poruke
 nlnk
  Biblioteka foruma MegaSrbija