Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim    D O B R O    D O S L I    ! ! !

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Udžbenici i stručna literatura / Odg: Branislav Vulović - Ravanica
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 19:15:03 »
 n-l
2
Udžbenici i stručna literatura / Odg: Božidar Trifunov Mitrović - Azbučna matematika Vinče
« Poslednja poruka od strane Agata poslato danas u 19:11:36 »
 n-l
3
Domaće knjige / Marilyn Baron - Botičelijeva Venera
« Poslednja poruka od strane SerbskiSon poslato danas u 19:08:39 »
Merilin Baron - Botičelijeva VeneraRenesansni majstor spaja kroz vekove slomljena srca. Abigejl Adams Longli, tužna i tiha, stajala je sa svoje tri prijateljice u Galeriji Ufici. Dok prijateljice nisu skidale pogled s Botičelijevog „Rođenja Venere“, očarane lepotom umetničkog dela, njoj je sinula ideja koja će joj uliti novu nadu. Nekoliko meseci kasnije, daleko od Firence u kojoj su se upoznale, četiri žene su otvorile umetničku galeriju u Mejnu. Magija Botičelijeve „Venere“, pred kojom je upoznala i pokojnog muža, kao da je vratila svetlost u njen život. Više nije samo tumarala usamljena i tužna po velikoj, praznoj kući. Vratila se među ljude i tako doslovno naletela na Taka, zgodnog kapetana turističkog broda. Tak, i sam udovac, potajno je bio zaljubljen u Abigejl čitavih dvadeset godina, a bez njenog znanja sklopio je i tajni pakt s njenim pokojnim mužem. Može li snaga umetnosti da pomogne ljubavi i promeni živote onih koji su željni da vole…

Jezik: SR
Sken: Odin
Obrada: Dexdex


(pdf+epub+azw3, latinica)Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


4
Strane serije / Odg: Deniz-Kalbimdeki Deniz (TV Series 2016– )
« Poslednja poruka od strane kuga53 poslato danas u 18:56:25 »

Epizoda 057
Prilagodjena za kucni DVDPlayer

https://s19.postimg.org/ycjfdrjwj/Deniz.Ep.57.avi.jpg


Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA
Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA5
Domaće knjige / Alfred de Vinji - Život i smrt kapetana Renoa
« Poslednja poruka od strane SerbskiSon poslato danas u 18:55:13 »
Alfred de Vinji - Život i smrt kapetana RenoaPažljivi čitalac će naći u povesti o kapetanu Renou i za nas dragocena glasna razmišljanja o ubijanju, veri u jednog čoveka u politici i ratu, razmatranja o patriotizmu i otadžbini, fanatizmu i zaslepljenosti, meri i trezvenosti, sposobnosti da se uči od neprijatelja.

Jezik: SR
Sken: Cyrano
Obrada: Markocim


(pdf+epub+azw3, latinica)Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


6
Strane serije / Odg: Ranjivo cveće – Kırgın Çiçekler (2015)
« Poslednja poruka od strane kuga53 poslato danas u 18:51:47 »


Epizoda 099
Prilagodjena za kucni DVDPlayer
https://s19.postimg.org/orzsqmuhv/Ranjivo_cvijece_Ep.99.avi.jpg


Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA

Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA7
Domaće knjige / Clélie Avit - Tu sam
« Poslednja poruka od strane SerbskiSon poslato danas u 18:48:59 »
Kleli Avi - Tu samKad su svi mislili da za nju više nema povratka, desilo se čudo. Čudo ljubavi. Dvadeset nedelja sam sama, a tek šest nedelja sam svesna toga. Čini mi se, međutim, da to traje čitavu večnost. Možda bi brže prolazilo kada bih više spavala, kada bi mi se misli dekonektovale. Ali ja ne volim da spavam. Nakon nesreće prilikom alpinističkog penjanja Elza je u komi. Već pet nedelja. Pošto su sve nade da će se probuditi nestale, njena porodica i lekari moraju da se suoče sa poražavajućom činjenicom da je možda vreme da je skinu s aparata za održavanje života… Ne shvataju da je u proteklih nekoliko nedelja Elza delimično povratila svest; zna gde se nalazi i može da čuje sve koji je okružuju, ali ne zna kako da im to pokaže. Tibo je u istoj bolnici u poseti bratu, pijanom vozaču koji je odgovoran za smrt dve devojčice. Dok razmišlja o njegovoj sudbini, traži mesto da se izoluje i ulazi u Elzinu sobu. Gledajući je kako tu mirno leži, teško mu je da poveruje da ona samo spava. Tibo počinje redovno da posećuje Elzu. Njena porodica i prijatelji pričaju mu o Elzi i u njemu raste osećaj povezanosti sa njom. I kada joj govori, ne može se oteti utisku da ona čuje svaku reč… Za Elzu, njegove posete su kao dašak svežeg vazduha. Tu je konačno neko ko razgovara s njom kao da je prisutna. Ko je zasmejava. Ko joj daje razlog da se bori... Jer Tibo vidi nešto što ostali više ne vide: Elza je još uvek tu.

Jezik: SR
Obrada: Darkerka


(pdf+epub+azw3, latinica)Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


8
Domaće knjige / Vladimir Vojnovič - Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina
« Poslednja poruka od strane SerbskiSon poslato danas u 18:41:53 »
Vladimir Vojnovič - Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina (cela trilogija)Nakon bezrazložnog hapšenja, u prvom delu, vojnik Ivan Čonkin skoro ceo ovaj roman provodi u zatvoru, ali mreža događaja koji se pletu oko njega, biva monumentalna. On, tako, usred nemačke okupacije Rusije, biva ultrahumorno ogledalo odnosa pojedinca i kolektiva u jednom hiperbirokratizovanom sistemu. Taj sistem počiva na doživotnom strahu, a njegova stvarnost je oblikovana potrebama birokratije. Svojim genijalnim humorom Vladimir Vojnovič je načinio delo koje samo sobom ruši taj system. U pitanju je pandan Orvelovoj 1984, ali kojem se smejemo do suza. Neverovatan uspeh romana Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina (Neprikosnoveno lice) i njeovog nastavka Pretendent na presto, koji prate avanture 'sovjetskog Švejka', vojnika Ivana Čonkina doneo je svetsku slavu kako autoru Vladimiru Vojnoviču, tako i samom junaku. Kroz začudne doživljaje ovog crvenoarejca književnio uverljivo, gogoljevski satirično, razobličen je jedan birokratski sistem koji je počivao na doživotnom strahu. Čitaoci širom sveta, već nekoliko decenija se pitaju - šta se dalje dešavalo sa Čonkinom? Krajem 2007. konačno se pojavio i taj dugoočekivani treći deo trilogije u kome se Čonkin u periodu "hladnog rata", od 1946. se našao u Americi, nakon niza ratnih i poratnih avantura. Usput, sudbina staljinizma i samog Staljina, jednog od junaka ove knjige, biva malo 'drugačije' osvetljena nego u udžbenicima istorije.

Jezik: SR
Sken: Jaske
Obrada: Bojana888


(pdf+epub+mobi, ćirilica+latinica)Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


9
Domaće knjige / Tahere Mafi - Smrskaj me (trilogija)
« Poslednja poruka od strane SerbskiSon poslato danas u 18:32:27 »
Tahere Mafi - Smrskaj me (trilogija)Prvi deo trilogije "Smrskaj me"

U sebi krijem prokletstvo. U sebi krijem dar. Moj dodir je smrt. Moj dodir je moć. Džulijet nije nikoga dodirnula tačno 264 dana! Poslednji put kad je to uradila nehotice je izazvala nesreću, ali Reuspostava ju je ipak zatvorila zbog ubistva. Niko ne zna zašto je Džulijetin dodir smrtonosan. Ali dogod nikoga ne povređuje, nikoga nije ni briga. Svet je previše zauzet oporavljanjem od sopstvene propasti da bi obraćao pažnju na jednu sedamnaestogodišnju devojku. Bolesti desetkuju stanovništvo, hranu je teško naći, ptice više ne lete, oblaci su pogrešne boje…Reuspostava je Džulijet prvo bacila u ludnicu, pa se predomislila. Toliko je mrtvih unaokolo da se u vazduhu već oseća dah pobune, a ona bi mogla biti njihovo rešenje? Možda ona nije samo jedna napaćena duša u otrovnom telu. Možda im sada baš jedna takva treba? Džulijet mora da odluči: biti njihovo oružje, ili okrenuti oružje protiv njih i postati borac!

Drugi deo trilogije "Smrskaj me"

tik-tak

tik-tak

tik-tak

tik-tak

Rat samo što nije počeo. Džulijet je pobegla u Utočište Omega. To mesto je sklonište za ljude poput nje – ljude koji imaju dar – ali je i glavni štab pokreta otpora. Napokon može da se oslobodi Reuspostave i umakne njihovoj nameri da je iskoriste kao oružje, i može slobodno da voli Adama. Ali nikada se neće osloboditi sopstvenog smrtonosnog dodira. Niti Vornera, koji je želi više nego što je Džulijet mislila da je moguće. U uzbudljivom nastavku romana Smrskaj me, Džulijet se nalazi na životnoj prekretnici – mora da se odluči između onoga što želi i onoga što smatra ispravnim. Možda i da se suoči sa izborom između želje svog srca i Adamovog života.


Treći deo trilogije "Smrskaj me"

Neizvesna završnica trilogije Smrskaj me, jedne od najprodavanijih na listi New York Timesa, koju Ransom Rigs, autor Doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu, naziva „uzbudljivom, beskompromisnom sagom o samootkrivanju i zabranjenoj ljubavi“. Uporište Omega je uništeno, a Džulijet ne zna da li su pobunjenici, njeni prijatelji, među njima i Adam, uopšte preživeli. To je, međutim, neće sprečiti da pokuša jednom za svagda da sruši Reuspostavu. Sada mora da se osloni na Vornera, naočitog zapovednika Ogranka 45. Istog onog mladića za koga je mislila da nikada neće moći da mu veruje. Istog onog mladića koji joj je spasao život. Obećao je da će joj pomoći da potpuno ovlada svojim sposobnostima i da spase njihov umirući svet… Ali nije to sve što Vorner želi od Džulijet. Trilogija Smrskaj me savršeno odgovara čitaocima koji žude za akcijom i strašću nabijenim romanima za mlade, poput Divergentnih Veronike Rot, Igara gladi Suzan Kolins i Legende Mari Lu. Tahere Mafi je stvorila očaravajuću priču koja kombinuje najbolje strane distopije i paranormalnog, i koju Publisher Weekly hvali kao „fascinantno štivo autora koji se ne plaši da rizikuje“.

Jezik: SR
Izvor: Bane17
Obrada: ?


(pdf+epub, latinica)Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


10
Domaće knjige / Taylor Shaw - Rečnik Trećeg Rajha
« Poslednja poruka od strane SerbskiSon poslato danas u 18:24:05 »
Taylor Shaw - Rečnik Trećeg RajhaGlavna figura Trećeg rajha predstavlja poseban problem: jasno je da bi se samo najobimniji članak o Adolfu Hitleru mogao smatrati iole kompletnim. U isto vreme to bi bilo neverovatno ponavljanje ostatka knjige. Zbog toga smo odabrali da iznesemo više opšta razmatranja o Hitleru u članku pod njegovim imenom, prepuštajući čitaocu da prati posebna pitanja preko relevantnih članaka u tekstu.

Jezik: SR
Obrada: ?


(pdf, latinica)Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA


Stranice: [1] 2 3 ... 10