Nalazite se trenutno ovde:

*
MS Tim

W3Schools

    D O B R O    D O S L I    ! ! !
-->> DMCA <<---

PSI-Kolekcija knjiga o psima

Autor (Pročitano 2849 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Joan Palmer - Slikovna enciklopedija pasa
« Odgovor #20 poslato: 10 Maj 2016, 22:30:57 »
 

Na mreži Copi

  • Zahvalnice
  • -Zahvalio: 947
  • -Pohvaljen: 13198
  • VIP
  • Prijatelj foruma
  • *
  • 1129
    Poruke
Joan Palmer - Slikovna enciklopedija pasaBogato slikovno opremljen priručnik sa stručnim uputama za 235 psećih vrsta uz podjele na skupine Zemlje porijekla, glavna obilježja i način skrbi za svaku određenu vrstu Podaci o 79 rijetkih vrsta pasa.

Opsežan uvod uključuje povijest psa, canis familiaris te razvoj i nastajanje skupina pasmina. Slikovni vodič strukovnih kinoloških izraza. Neophodno štivo za sve veći broj ljubitelja pasa u cijelom svijetu.

Slikovna enciklopedija pasa daje najopširniji i najsuvremeniji mogući pregled psećih pasmina danas. Uključujući više od dvjesto psećih vrsta, od faraonskog hrtolikog psa, koji je nekad lovio po pijesku starog Egipta, pa do vrlo cijenjenog šar-peija, od popularnog zlatnog retrivera do ljubitelja masa - jorkširskog terijera. Uvod pokriva povijest pasa, što seže cijelo tisućljeće unatrag sve od divljih pasa koji su se prvi ugrijali na vatri pračovjeka.
Slijede poglavlja o anatomiji, fizionomiji te o psihologiji psa, a poseban pojmovnik je ilustriran primjerima pasmine iz enciklopedije. Slike, mape i crteži pokazuju kako su se određeni oblici i karakteristike razvili do skupina koje su danas priznate.

Bogato ilustriran, ovaj priručnik raspoređen je na dvjesto jedanaest stranica, a pasmine su grupirane kako slijedi: psi za društvo i pratnju, radni psi, čuvari stada i ovčarski psi, tragači, lovački psi, terijeri i patuljasti psi. Porijeklo svake vrste je detaljizirano: posebnosti svake vrste su opisane kroz porijeklo, razvoj, karakteristike i ako ulazi u vrstu, područje rada (djelovanja). Prikazani su i standardi svake pasmine, kao i tabele sa sažetim informacijama o svakoj vrsti. Isto tako, uključeno je sedamdeset devet rijetkih vrsta, od helenskog tragača, do visoko specijaliziranog norveškog goniča pataka.

Format: PDF
Pismo: Latinica
Broj strana: 258


 utbox
Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALA
 files:flash
Ovde je skriveni sadržaj !!!
Ovaj sadržaj mogu videti samo registrovani članovi nakon zahvaljivanja na dugme HVALAMozete mi se obratiti privatnom porukom ako vam je potreban novi link :)